Sağlık

Yazın daha sağlıklı bir cilt için ipuçları: Bırakın ışıltınız güneşle yarışsın

Soğuk ve kurak kış günleri yerini uzun ve sıcak yaz günlerine bırakır. Bu süreçte cildin ihtiyaçları da değişir. Estetik International Medikal Hekim Çağatay Güngörsün, yaz aylarında sağlıklı ve canlı bir cilt için tavsiyelerde bulunuyor.

Germe, kırışıklık giderme, kırışıklık tedavisi, yüz sarkmalarının düzeltilmesi ve boyun çizgilerinin giderilmesi gibi birçok alanda hizmet veren estetik. Uluslararası; Örümcek ağı estetiği, bambu masajı, mezoterapi, dolgu ve botoks gibi ameliyatsız testleri ile yaz ayını genç bir cilt ile karşılamanızı sağlar. Estetik International Tıp Doktorlarından Çağatay Güngörsun cildinYaza hazırlanmak için önerilerini ise şöyle sıralıyor:

Parlayan bir cilt elde edin

Daha parlak bir cildin ilk adımı elbette cilt bakımıdır. Kış aylarından kalan matlığı gidermek ve cilt altında bizi bekleyen tazeliğe kavuşmak için en uygun yöntem mezoterapidir. Pul pul dökülen cildiniz yerine parlak, genç, sağlıklı ve canlı görünen bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Hyaluronik asidin doğrudan cildin orta tabakasına enjekte edilmesiyle uygulanan bu teknik ile kollajen ve elastin üretimi teşvik edilir ve beslenmiş cildiniz daha canlı hale gelir. Mat, ışıltılı bir cilde sahip olanlar ya da cildinde elastikiyet kaybı ve sarkma sorunu yaşayanlar bu tekniği güvenle tercih edebilirler. Mezoterapi tekniğindeki her adımın bu alanda eğitim almış ve uzmanlaşmış kişiler tarafından gerçekleştirilmesi çok değerlidir. Yaklaşık 20 dakika süren bu işlem ile ikinci seanstan sonra sonuç almak mümkündür. Seans sayısı kişinin ihtiyacına göre 4 ile 6 arasında değişebilmekte ve cilt gençleştirme etkisi tedavi bittikten sonra da devam etmektedir.

Selülit oluşumunu engellemek mümkün

Yaz aylarında herkesin korkulu rüyası haline gelen selülitten kurtulmak da mümkün. Bu sorun için etkili bir teknik olan bambu masajı sadece yarım saat sürüyor. Bu işlem ile hem vücudunuz dinlenir hem de kışın yorgunluğu üzerinizden atılır. Brezilya’dan özel olarak temin edilen bambu çubuklarla yapılan bu özel masaj, orta deri tabakasında bulunan gerilmiş lif haznelerini gevşeterek selülit oluşumunu engeller. Masajla birlikte uygulanan yağ ise cildi yeniden besleyerek cildin canlı ve parlak görünmesini sağlar.

Örümcek ağı mucizesi…

Örümcek ağı estetiği, ameliyatsız yüz germe, canlandırma ve form verme işlemi olarak öne çıkıyor. Yerçekimi ve ilerleyen yaş nedeniyle zamanla oluşan ince çizgiler; Kötü hava koşulları, sağlıksız beslenme ve sık kilo alıp verme nedeniyle derinleşmeye başlar. Tüm bu süreç özellikle yüz bölgesinde sadece çizgilerin oluşmasına değil, yanakların ve gıdının sarkmasına ve yüzün giderek ovalleşmesine neden olur. Bu noktada estetik cerrahi yani ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamasına alternatif olarak örümcek ağı tekniği cildinizdeki olası problemlerin analizinde fayda sağlamaktadır.

  Saçlarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyun

Saç mezoterapisi ile cilt altından beslenen saçlar, güneşin zararlı etkilerinden daha az etkilenir. Mezoterapi, kış boyunca soğuk havalardan korunan ve yıpranmalardan arınmış saçların, klorlu havuz suyu, tuzlu deniz suyu ve güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu