Haber

KADEM Hatay’da 3 Bine Yakın Kadına Destek Oldu

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, “Hatay’da 3 bine yakın kadına destek verdik. Bu çok güzel bir şey. Ayni yardımlarla hem sosyal, hem psikolojik, hem hukuki destek olduk. Veya kurslar.” 3 bine yakın kadın var.” dedi.

Gümrükçüoğlu, KADEM’in İskenderun’daki Üsküdar Konteyner Kent’te kurduğu Kadın Destek Merkezi’ni ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, burada depremden etkilenen ve burada kurs ve atölyelerden yararlanan kadınlarla sohbet ederek, felakette hayatını kaybedenlere ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin tarifsiz acılara neden olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, felaketin ardından Türkiye’nin birçok ilinden KADEM gönüllülerinin bölgeye gelmek istediğini vurguladı. Devletin ve sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki özverili çalışmalarına değinen Gümrükçüoğlu, “Ne yapabiliriz?” depremden sonra. Bir küme kurduklarını ve haber akışını oradan sağladıklarını anlattı.

Gümrükçüoğlu, Kadın Destek Merkezi’ndeki faaliyetlerin depremin izlerini taşıyan kadınların iyileşme sürecine katkı sağladığını belirterek, Hataylı kadınların güçlü olduğunu, deprem sonrası gösterdikleri çabayla, “Yükseleceğiz” dedi. bu enkaz manevi açıdan.” Bir deklarasyon verdiklerini belirtti.

Deprem bölgesinde açılan merkezleri kapatmayacaklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu:

“Burada bir şeyler yapmak isteyen çok kadın var. Kurslardan eğitim alıp kendi dükkanını açan bir bayan var. Bu çok büyük bir başarı. Artık kendi işinin işvereni oldu ve her şeye rağmen hayata tutundu. bu acı. O anlamda burada yaptığımız kurslar da çok değerli katkılar sağladı. Hatay’da 3 bine yakın kadına destek verdik. Bu çok güzel bir şey. Sosyal, psikolojik, hukuki olarak destek verdik, 3 bine yakın kadın var. Ayni yardımlar ya da kurslar aracılığıyla bizimle bir şekilde iletişime geçenler var. Bunun önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. En önemlisi de sürekliliği ifade ediyor.”

Konteyner kentte kalan depremzedeler de Gümrükçüoğlu’na KADEM ve Kadın Destek Merkezi’nden duydukları memnuniyeti anlattı.

Depremi anlatan kadınlar, KADEM’in kendilerine verdiği maddi ve manevi desteği unutamayacaklarını, KADEM ile kendilerini daha güçlü hissettiklerini ifade etti. Birçok kadın KADEM ile tanıştıktan sonra yeni bir hayata “merhaba” dediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Gümrükçoğlu, afette hayatını kaybedenler için dökülen çörekleri depremzedelere ikram etti. Programda depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Daha sonra konteyner kentte açılan el sanatları standı ziyaret edildi.

haber-kartepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu