Haber

Hamza Dağ: İzmir’de toplu ulaşım 90 dakika ücretsiz olacak

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçilmeleri halinde ilk bilet alındıktan sonra İzmir’de toplu taşımanın 90 dakika boyunca ücretsiz olacağını belirtti.

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde spor kulübü yöneticileri ve sporcularla bir araya gelen Dağ, konuşmasında Türkiye’nin birçok branşta çok önemli başarılara imza attığını, bu başarıların arkasında tesis ve ekosistem yatırımlarının katkısının olduğunu belirtti.

Sporun milli birlik ve beraberliği sağladığını kaydeden Dağ, İzmir’in her bölgesine tesisler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Dağ, gecekondu sayılan birçok bölgede amatör spor faaliyeti yapan sporcu ve antrenörlere destek verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Amatör spor kulüplerine bizzat destek vereceğiz. Bu bizim vazgeçilmezimiz olacak. Spor kulüplerinin toplumsal dayanışmayı nasıl sağladığını çok iyi biliyorum. Artık kimseye sormayacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu kardeşinizin maliyesini yerine getirecek. Tesislerin yapımıyla amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarını karşılayacağız.”İzmir’in her sokağında yüzlerce sporcunun yetiştiğini, bu sporcuların sadece İzmir’de ve Türkiye’de değil, dünyada da başarılara imza attığını hep birlikte göreceğiz. İzmir markasını hep birlikte dünyada zirveye çıkaracağız” dedi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak lansman toplantısında İzmir’e yönelik projelerini sunacaklarını belirten Dağ, önemli sözler söylemek istediğini söyledi ve şunları söyledi:

“Daha önce toplu taşımada bir uygulama vardı, 90 dakika uygulaması… Mevcut yönetim farklı bir uygulamaya geçti. Ben de Hamza Dağ olarak 1 Nisan’dan itibaren belediye başkanı olacağını ümit ettiğim kişi olarak Ben bir söz veriyorum ve söz veriyorum; toplu ulaşımı kullanan her kişiye “Kardeşim, her bir hemşehrim ilk biletini attıktan sonra 90 dakika boyunca ücretsiz kullanacak.”

Programın ardından ilçedeki esnafı ziyaret eden Dağ, CHP’nin İzmir adaylarını açıklamasının ardından yaşanan tartışmalara ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine, İzmir’in bir siyasi parti içindeki kliklerin çabalarına malzeme olmaması gerektiğini belirtti.

“Bizi polemiklerde göremezsiniz.” diyen Dağ, sadece İzmir’e yönelik hizmet coşkusu ve heyecanından bahsedeceklerini sözlerine ekledi.

Dağ şunları söyledi:

“İzmir’i çocuk oyuncağı olarak gören ve 31 Mart’ta dayatma uygulayanlara en güzel cevabı İzmirli hemşehrilerimiz verecektir. 31 Mart’a kadar kendimizi, bugüne kadar neler yaptığımızı, neler yapacağımızı anlatacağız. İnşallah 1 Nisan’dan sonra bu şehirdeyiz. Gündemimiz tamamen kendi işimiz, 4, “5 milyon hemşehrimizle iyi geçinip onların gönüllerini kazanmamız lazım. Bunun dışındaki tartışmalar bizi pek ilgilendirmiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu