Teknoloji

TikTok Şarkı Telif Hakları Nedeniyle Susturulabilir!

TikTok görsellerinin vazgeçilmez parçası olan müzik için yeni bir tehlike ortaya çıktı. TikTok ile Universal Music arasında hâlâ bir anlaşmaya varılamadı.

TikTok görsellerinin arka planındaki müzik viral olmayı başarıyor. TikTok’un Universal Music ile yaptığı anlaşma sayesinde sorunsuz kullanılabilecek müzikler için yeni bir tehlike ortaya çıktı. Öyle ki 31 Ocak 2024’te (bugün) sona erecek olan sözleşme henüz yenilenmedi. Önceki yıllarda son güne kalmadan anlaşmaya varılırken, tarafların para konusunda anlaşmaya varamadığı iddia edilmişti.

TikTok Sessizliğe Düşebilir!

TikTok’ta Müzik Çağı Sona Erecek mi?

TikTok cephesinde henüz bir anlaşmaya varılamaması, TikTok’un sessiz kalabileceğini ortaya çıkardı. Artık lisans sözleşmesi yapılmadığından, bugün gün sonuna kadar yenileme yapılmadığı takdirde uygulamadaki tüm müzikler kaldırılacaktır. Lisansın süresi dolduğundan müziğin gelecekte kullanılması mümkün olmayacaktır. Bu konu ile ilgili Universal Music Group tarafından kısa bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, TikTok ile anlaşma sağlanamaması halinde müziğin platformdan kaldırılacağı ve önceki görsellerin de bu durumdan etkileneceği belirtildi. Açıklamada TikTok cephesini suçlayacak bir detaya da yer verildi. Öyle ki TikTok’un önceki anlaşmanın bile altında bir fiyatla anlaşmaya varmaya çalıştığı iddia edildi. Açıklamada, “Şirketler yeni bir anlaşmanın şartlarını kabul etmedi” denildi. Mevcut sözleşmenin sona ermesi üzerine Universal Music Publishing Group dahil Universal Music Group, içeriğin lisanslanmasını durduracaktır.” Söylendi.

Universal Müzik Grubunda Hangi Müzisyenler Var?

Universal Music Group ile yapılan anlaşmada Taylor Swift, The Weeknd, SZA, Steve Lacy, Drake, Billie Eilish, Harry Styles, Adele ve U2 gibi birçok isim yer alıyor. Tüm bu argümanlar ışığında TikTok tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekiyor. Ancak şirketin böyle bir risk alması beklenmiyor. Bu nedenle günün geri kalan saatlerinde sıcak gelişmeler bekleniyor.

haber-cinarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu