Teknoloji

Huawei Nova 10 SE İnceleme

Son zamanlarda orta sınıf premium akıllı telefonlara yeni gelen Huawei Nova 10Prove nova 10 Hatırlarsanız incelemelerini sizlerle paylaşmıştık. Bu ailedeki bir diğer seçenek ise nova 10 SE modeliydi. Sonunda bu telefona kavuştuk; Bu bölümde detayları yakından tanıyacağız.

Bu model Nova 9 SE halefi. Sahip olduğu özelliklerle orta sınıf akıllı telefonlara katılıyor ancak bu sınıfta görmediğimiz ama daha çok üst düzey telefon modellerinde bulunan bazı özellikleri barındırıyor bu da onu rakiplerinin ortasında sıyrılan bir model yapıyor.

Tasarımı ile oldukça şık bir modeldir. Yıldızlı Gümüş, Yıldızlı Siyah ve Nane YeşiliFarklı renklerde bulunabilen telefonun arkasında en çok dikkat çeken özellik ise kamera bloğu. Huawei, nova 10 Pro ve nova 10 Modellerinde Star Ring tasarım çizgisini sürdürürken 2 adet büyük kamera şeklinde alan açmış ancak bir fark olarak alttakinin içine 2 adet lens sığıyor. Bu tasarım formu genel görünümü ile oldukça popüler görünmektedir.

sadece nova 10 SE 7,39 mm kalın telefon Ayrıca 184 gram ağırlığındadır. Hafif ve ince tasarımı, özenle hazırlanmış tasarım detaylarıyla birlikte, telefonun elde hoş görünmesini sağlar. Telefonun kenarları kavisli olurken bu sefer düz ekran tercih edilmiş. Böylece kavisli ekranlı telefonlardansa düz ekran tercih eden kullanıcılar bu telefonda aradıklarını bulabilecekler.

nova 10 SE’nin ekranı 6.67 inç boyutlu OLED paneli. Yeni serinin diğer modellerinde olduğu gibi bu telefonda da OLED ekran kullanımı sayesinde gerçek renk üretimi sağlanıyor. OLED, değerli bir renk gamı ​​geliştirme faktörüdür ve bu nedenle telefonun DCI-P3 geniş renk gamını tam olarak kapsar. 1 milyardan fazla renkBu ekrana yakından baktığınızda oldukça keyifli bir görüntü sunuyor. 2400×1080 pikselÇözünürlükte görüntü üretebilen ekranın yenileme hızı 90Hz, dokunmatik örnekleme oranı ise 270Hz . Bu sayede ekran hem hoş bir görüntü ortaya çıkarıyor hem de kullanım noktasında bunu hissettiriyor.

Bu orta ekranda özelleştirebilirsiniz Her zaman Ekran seçeneklerini görebilirsiniz. Temaların ortasında yer alan AOD seçenekleri bölümünden ekrana yerleştireceğiniz arayüzleri seçebilirsiniz. Burada çok çeşitli seçenekler var. Bunlar Harmony OS işletim sistemi Yeni özelliklerin ortasında yer alır. HarmonyOS, sonlarını gerçekten biraz genişletti. Huawei’nin uygulama pazarı AppGallery’nin genişleyen uygulama ağı ve diğer yandan işletim sistemine gelen diğer yeniliklerle birlikte Huawei’nin telefonları artık sizlerle. Android işletim sistemi ile Akıllı telefonlardan daha fazlasını sunduğunu söylemek mümkün. Google hizmetleri GSpace aracılığıylaAndroid uygulamalarını çalıştırabilir ve yükleyebilirsiniz. Google Chrome Kolay bir web tarayıcısından daha fazlası olan Petal Search ve Petal Maps, Google Haritalar’a güzel bir alternatif olarak telefonda bulunuyor. Biraz daha detaylı incelediğinizde daha fazlasının olduğunu göreceksiniz.

Uygulama GalerisiAradığınız her uygulamayı hızlıca bulabilirsiniz. Netflix, Spotify, Disney+, Instagram, Facebook, Twitter Gibi bilinen uygulamaları indirip kullanabilirsiniz Değerli bankacılık uygulamaları da var ancak bunlar yeterli olmazsa Android markete girip oraya bir göz atabilirsiniz. Bunun için AppGallery’den GSpace uygulamasını kurmanız yeterli olacaktır. GSpace’e girdiğinizde burada değerli uygulamaların olduğunu göreceksiniz. Bunların ortasında Google’ın Gmail ve YouTube gibi değerli uygulamaları yer almaktadır. ayrıca daha fazlası Android uygulama pazarındanbasitçe indirebilirsiniz.

Telefonun arayüzü güzel özelliklere sahip. Örneğin ana ekranda bulunan uygulamaları gruplandırdığımız klasörleri daha büyük bir klasörde kullanabiliriz. Klasöre basılı tuttuğumuzda açılan menüden “Genişlet”i seçerek klasörü büyütebilir ve aynen “Daralt” diyerek eski haline döndürebiliriz.

Akıllı saat veya kulaklık gibi kullandığınız başka Huawei cihazlarınız varsa, Süper Cihaz Ortada diğer Huawei cihazlarını görebilir ve tek tuşla bağlayıp bilgilerine ulaşabilirsiniz. Arayüzde daha birçok kullanışlı seçenek var, bunları telefonu bir süre kullandıktan sonra fark ediyorsunuz.

nova 10 SE Ayrıca geniş yazılım özelliklerine gerekli donanım takviyesini sağlar. Telefonda işlemci olarak Qualcomm’un başarılı yonga setlerinden biri Aslanağzı 680G bulunur. Bu 8 çekirdekli işlemci, 2.4 GHz frekansında güç sağlayabiliyor. Grafik işlemci olarak da kullanılabilir. Adreno 610 var. Bu sayede uygulama kullanımında ve oyunlarda iyi performans alınabiliyor.

nova 10 SE’de 8 GB RAM ve 128 GB depolama mevcut. Ayrıca Sanal RAM özelliği ile 8 GB RAM’den + 3 GB Sanal RAM’e destek olabilirsiniz. Yani depolama alanının 3 GB’ını RAM olarak kullanabilirsiniz. Böylece arka planda çok fazla uygulama açıldığında veya RAM yetersiz kaldığında Virtual RAM devreye girerek performansa katkı sağlar. Değerli bir özellik.

Nova 10 SE’nin pili de 4500mAh kapasitesinde. Bu pil gün boyunca rahat kullanım sağlamak için yeterlidir. Yoğun kullanımda bile iyi bir direnç gösterir. Performans modunu ve güç tasarrufu modunu da etkinleştirebilirsiniz.

Önemli bir detay: nova 10 SE’nin kutusundan 66W SuperCharge şarj cihazı çıkıyor Birçok rakipte telefon kutusundan sadece kablo çıktığını görüyoruz. Ancak Huawei, telefonlarında cihazın desteklediği en yüksek şarj cihazına yer vermekle kalmıyor, kutu içeriğinde telefonun savunma kılıfına da yer veriyor. Ayrıca ekrana dikkatli baktığınızda ekrana ekran koruma bandı uygulanmış olduğunu görebilirsiniz.

Şimdi kameralara geçelim. nova 10 SE başarılı kamera yeteneklerine sahip bir telefon. Arkada ise 108 MP ana kamera yer alıyor. 3 lensli kamera takım mevcuttur. 108 MP orta seviye akıllı telefonlarda pek gördüğümüz bir kamera seçeneği değil. Dolayısıyla nova 10 SE bu özelliği ile onlardan ayrılıyor.

Burada 108 MP ana kamera, önceki nesle göre ışığa duyarlı. HM6 1/1,67 inç Muhteşem PD AF Sensörü HM2’ye kıyasla yüzde 123 yumuşatıldı. Öte yandan f/1.9 diyafram açıklığı ve çoklu çerçeve Fusion algoritması ile telefonun kamera performansı bir önceki modele göre oldukça artırılmış. Bu ana kamera ile gündüz şartlarında olduğu gibi gece de güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Telefonda bir gece modunova 10 SE ise burada yapacağınız çekimlerde ortam ışığına göre değişken sürelerde çeşitli pozlama koşullarını devreye sokarak hoş sonuçlar üretebiliyor. 108MP hareketsiz görüntüler Çekim yapmak istediğinizde kamera arayüzünden High Definition moduna geçerek zengin detaylara sahip fotoğraflar çekebilirsiniz. Üstteki çubuktan AI modunu aktif hale getirerek yapay zekanın her koşula uygun sonuçlar üretmesini sağlayabilirsiniz. Burada birçok seçenek var. Bu kamera arayüzü, diğer yeni Huawei modelleriyle aynı şekilde tasarlanmış ve geniş seçenekler sunuyor. onlardan biri vlog özelliği oluyor. Telefonu Dual View moduna getirdiğinizde ön ve arka kamerayı aynı anda kullanarak çekim yapabilir, böylece yaratıcı Vlog çekimleri yapabilirsiniz. Burada dilerseniz selfie kamera ile çekilen çekim ile arka kamera ile çekilen fotoğrafı resim içinde resim olarak dahil edebilir veya yan yana getirebilirsiniz. Kameraların yakınlaştırma özelliklerinden de yararlanabilirsiniz.

Nova 10 SE’de ana kameranın altında yer alan 2. kamera dairesinde çift kamera yer alıyor. Bunlardan biri 8 MP geniş açılı kamera, diğeri ise 2 MP makro lens. Geniş açılı kamera kullanılarak 112 derecelik geniş açılı çekimler yapılabiliyor. Makro kamera ile konunun 4 cm’den yakın plan fotoğraflarını çekebilirsiniz. Bu seçenekler de oldukça etkili çalışmakta ve güzel kareler yakalamanıza olanak sağlamaktadır.

Telefonunuz 16MP ön kamera boyutunda. f/2.2 diyafram açıklığına sahip lens, başarılı portre fotoğrafları çekebiliyor ve aynı arka kamera gibi Full HD görüntüler de kaydedebiliyor.

Buna değinmeden geçmeyelim. Parmak izi sensörü telefonun yan tarafında yer alıyor. Bu sensör hızlı ve gerçek formda çalışır. Bu, tek biyometrik tanıma prosedürü değildir. Yüz tanımayı ön kamera aracılığıyla da kullanabilirsiniz.

Çözüm

Evet, sonuçta, Huawei nova 10 SE, orta sınıf akıllı telefonlar arasında oldukça güzel bir seçenek. Özellikle tasarımı ve ekranı ile çok beğendik. Telefon kameralarıyla da albenisini pekiştiriyor. Çekici ve kullanışlı bir model. Çalışma ve pil performansı da yerinde. Hem uygulama çalışma hızlarında hem de genel kullanımda akıcı bir deneyim sunuyor. Ortada AppGallery ve Android marketin bulunması da uygulama seçeneklerini genişletiyor. Bu anlamda orta seviye akıllı telefon arayanlar için kullanışlı bir seçenek olacağını düşünüyoruz. eğer fiyat 12 bin 999 TLbiçim.

Huawei nova 10 SE hakkında daha fazla bilgi için:https://consumer.huawei.com/en/phones/nova10-se/

Sponsorlu İçerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu