Haber

Ekim Apartmanı davası Adana’da görüldü

Adana’da 6 Şubat’taki ilk depremde çöken ve 42 kişinin ölümüne yol açan Ekim Apartmanı’nın tutuklu müteahhitleri Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya ile firari teknik uygulama müdürü Cem Akkaya’nın yargılandığı davanın duruşması görüldü. mühendis Cüneyt Akkaya, gerçekleştirildi.

Tutuklu sanıklar Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Duruşma salonunda tanıklar NC ve MR ile parti avukatları hazır bulundu.

Tanık NC, olay sırasında Seyhan Belediyesi’nde inşaat mühendisi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ekim Apartmanı’nın ruhsat yenileme süreci gerçekleştirildi. İnşaat mühendisi olarak benim de bu süreçte imzam var. Makine mühendisi, mimar, elektrik mühendisi ve inşaat mühendisi olarak ekip olarak inşaat projesine nezaret ediyoruz. Ekip olarak Biz görevimizi belgelere dayanarak yerine getiririz, ben de ‘İşte bu kadar. Olayla ilgili başka bir bilgim yok.”

Diğer tanık MR ise İnşaat Mühendisleri Odası’nda laboratuvar şefi olarak çalıştığını belirterek, “Ekim Apartmanı’nın zemin etütünü yapmıştım. O sırada bize gelen inşaat numunelerinin analizlerini yapıyorduk. Prosedürlere ve mevzuata uygun olduğunu tespit ettiğimiz numuneleri o dönemin mevzuatı gereği onaylıyorduk, “Biz görevimizi limitler dahilinde yerine getirdik.” dedi.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık Cem Akkaya, binayı yapan kooperatife üye olduğunu kaydetti.

Binanın inşaatı için malzeme almadığını iddia eden Akkaya, “Ben sadece bana verilen görevi yerine getirdim. Müteahhit değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliye ve beraat istiyorum.” İfadesini kullandı.

Diğer sanık Tamer Erginkoç ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına, firari teknik uygulama müdürü ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında çıkarılan yakalama kararının infazına ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana’da Ekim Apartmanı’nın depremde çökmesi ve 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak 16 Şubat 2023’te müteahhit Cem Akkaya ve Tamer Erginkoç tutuklanmıştı.

erganiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu