Ekonomi

SSK ve Bağkur emeklilerine zam yüzde 42,6, asgari emekli maaşı 10 bin lira

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren kritik Kabine toplantısı sona erdi. SGK ve Bağkur emeklilerine yönelik 12 puanlık artış farkının formüllerinin değerlendirildiği toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın ilk kabinesi önemli konuları görüşmek üzere toplandı. Toplantının ana gündem maddesini emekli maaşlarındaki iyileştirmeler oluşturacak. Yeni yılda emekli memurlara yüzde 49,25 oranında zam yapılacak; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde bu oran yüzde 37,57 oldu. Orta sahada 11,7 puanlık fark vardı. Aradaki farkın giderilmesi için çalışma yapıldı.

Toplantının ana gündemi ise en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 liradaki iyileştirme oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan her iki düzenlemeye ilişkin sunum yaptı.

Merkez Bankası’nın haziran ayından bu yana attığı sıkılaştırma adımlarının ekonomiye etkisi, rezervlerdeki son durum ve enflasyonla mücadele de Kabine’nin gündemindeki ana konular arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bölgesel ve küresel krizlerin ekonomiye getirdiği yüklerin yansımalarıyla mücadele ettiğimiz bir yılı geride bıraktık.

Bu yılı dünya ortalamasının 1,5 katı büyümeyle kapatacağımız anlaşılıyor.

Yaklaşık 32 milyon kişilik istihdamla tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştık. Yüzde 9’a düşürdüğüm işsizliği daha da düşürmemiz gerekiyor.

haberayancik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu