Haber

Yozgat’ta Bisiklet Tutkusu

SEYFİ ÇELİKKAYA

YozgatSorgun ilçesinde yaşayan Ali ÖzEşi ve 3 çocuğuyla birlikte her ay ortalama 400 kilometre pedal çeviriyor ve çevresindeki insanlara sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyor. Ali Öz“Ailemle ayda ortalama 400 kilometre pedal çeviriyoruz. Bisiklet çok eğlenceli bir spor, herkese tavsiye ediyoruz. Sorgun’da bir bisiklet topluluğu kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Konya Seydişehir’de görev yaptığı sırada aile bireyleri ile birlikte çeşitli organizasyonlara katıldı. Ali Öz , iki ay önce kamu görevi nedeniyle Yozgat’ın Sorgun ilçesine yerleşti. Bisiklet tutkusundan vazgeçmeyen Öz ailesi üyelerinin hafta sonları ve tatil günlerinde de bisiklet sürmeye devam etmesi ilçe halkının ilgisini çekmeye başladı. Sorgun’da belediye tarafından yaptırılan özel bisiklet yollarının bulunduğunu anımsattı. Ali ÖzBölgenin bisiklete çok uygun olduğunu, çalışanların ulaşımda bisiklet kullanarak tasarruf sağlayabileceğini ve egzoz gazlarıyla doğanın kirlenmesinin önüne geçilebileceğini söyledi.

“BİSİKLET ÇOK EĞLENCELİ BİR SPOR, HERKESE TAVSİYE EDİYORUZ”

Sorgun ilçesinde ikamet eden Ali Öz Eşi ve iki kızı yaklaşık 4,5 metre uzunluğundaki 3 tekerlekli bisikleti kullanırken, oğlu Mustafa Kemal ise farklı bir bisikletle gezintiye çıkıyor. Amatör olarak bisiklet sporuyla uğraştığını, kendisinin ve ailesinin bisiklet sürmeye devam ettiğini belirten Ali Öz, şöyle konuştu:

“2015’ten beri yapıyorum, bu sene 8’inci sınıftayız, 8’inci dönemdeyiz. Geçen sene ameliyat olduğum için 1 yıl ara verdik. Dizimden ameliyat oldum ama çok şükür iyiyim” şu anda görüyorsunuz, yoldayız, devam ediyoruz. Ailemle birlikte yapıyoruz. Ailemle birlikte ortalama aylık yapıyoruz.” 400 kilometre pedal çeviriyoruz. Bisiklet çok eğlenceli bir spor, herkese tavsiye ediyoruz. Sorgun’a geleli iki ay oldu, randevum gereği ailemle birlikte buraya taşındık. Daha önce Seydişehir’de bisiklet ve bisiklet faaliyetlerine devam ediyorduk. İki aydır Sorgun’dayız. Biz de pedal çeviriyoruz. Sorgun bisiklet için harika bir coğrafya. Gerçekten bozkırın ortasında çiçek gibi bir yer. Köylere gidiyoruz. Özellikle köyler çok misafirperver. Sorgun’da bisiklet topluluğu kurmayı hedefliyoruz. Gerçekten de bisiklet hem sağlıktır, hem eğlencedir, hem de ulaşım aracıdır. Sorgun’da bisikletin yaygınlaşması için çalışacağız. Gerçi biz gelmeden önce Sorgun’da özellikle bisiklet ulaşımının yaygınlaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılıyordu. Sokaklar yenilenirken bisikletçiler de unutulmadı ve mükemmel bisiklet yolları yapıldı. Maalesef düz ızgaralar biz bisikletçilerin katilidir. Ama yenilenen sokaklarda çok ince bir hareketlenme gördük, çapraz boşluklardan bizi düşündüler.”

Kaynak: ANKA / Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu