Yaşam

Gölcük’te Cumhuriyetin 100’üncü yılı coşkusu muhteşemdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü Gölcük’te binlerce kişinin katıldığı fener alayı ve törenlerle coşkuyla kutlandı.

Gölcük’te 7’den 70’e her yaş grubundan binlerce kişi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünü ellerinde bayraklarla, tören ve fener alayıyla kutladı. Sabah Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen geçit töreniyle başlayan 100’üncü yıl kutlamalarında coşku, akşam düzenlenen meşale alayıyla doruğa ulaştı.

 

100. YIL DÖNEMİNDE BİNLERCE İNSAN BİR ARAYA GELDİ

Mareşal için düzenlenen geçiş törenine Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Deniz Ana Üssü ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ali Tuna Baysal, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, siyasi parti ilçe başkanları, yöneticiler, askeri ve sivil yetkililer katıldı. Fevzi Çakmak Caddesi. , gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleşen geçiş töreninde Kaymakam Gültekin, Önder Sezer ve Garnizon Komutanı Baysal halkı selamladı.

 

CUMHURİYET COŞKUSU ÖN SÜREÇTE ZİRVEYE ULAŞTI

Cumhuriyetin 100’üncü yılı coşkusu, akşam saatlerinde Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı önünden başlayan meşale alayıyla devam etti. Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen binlerce kişinin katıldığı meşaleli alayına yürüyüşler eşliğinde coşkuyla Anıtpark’a yürüdü.

 

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ 19.23’TE GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI

Fener alayının Anıtpark’a ulaşmasının ardından saat 19.23’te havai fişek gösterisi başladı. Anıtpark’ta toplanan yüzlerce kişi, gökyüzünde görsel şölen havai fişek gösterisini hayranlıkla izledi. Daha sonra Anıtpark’a giren binlerce kişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çalınan marşlarla Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutladı.

 

HARİKASIN GÖLCÜK

Törende alanı dolduran vatandaşların harika göründüğünü belirten Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir erdemle kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Benim naçizane bedenim bir gün mutlaka toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Kurtuluş Savaşımızın kahraman gazilerini ve şehitlerimizi özellikle rahmet ve minnetle anıyorum. Tarihe destanlar yazan bu millet, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacaktır. Bir erdem rejimi olan Türkiye Cumhuriyeti, Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle, sonsuza kadar inşallah. “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun” dedi.

 

100 YIL GÖLCÜK’Ü AYDINLATTI

Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılan ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtpark’a yerleştirilen ışıklı 100. Yıl tabelası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ellerinde Türk bayraklarıyla tabelaya gelen vatandaşlar, gün boyu tabela önünde çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

elmadagajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu