Ekonomi

OFG Bancorp EPS tahminleri aştı, gelir tırmanıyor

SAN JUAN – Oriental Bank’ın ana şirketi OFG Bancorp (NYSE: OFG), analistlerin 0,97 $’lık beklentilerini aşarak 1,05 $’lık bir ilk çeyrek EPS bildirdi. Finansal holding şirketinin toplam çekirdek gelirleri, bir önceki yılın ilk çeyreğinde bildirilen 164,4 milyon $’a kıyasla %5,9’luk bir artışla 174,2 milyon $’a ulaştı.

OFG Bancorp CEO’su José Rafael Fernández, olumlu sonuçları şirketin tüm iş segmentlerindeki güçlü performansının etkisiyle seyreltilmiş EPS’deki yıldan yıla (YoY) %9,4’lük artışa bağladı. Fernández, “Önce Dijital stratejimiz müşteri kazanımı ve bağlılığını artırmaya devam ediyor,” diyerek şirketin stratejik planlarıyla başarılı bir şekilde uyum sağladığını vurguladı.

Kazanç artışına rağmen OFG Bancorp’un hisseleri açıklamanın ardından değişmedi. Hisse fiyatındaki istikrar nötr bir piyasa tepkisine işaret ediyor, çünkü hareket ne tipik olarak önemli bir pozitif veya negatif tepkiye işaret eden %2 eşiğinin üzerinde ne de küçük bir etkiye işaret eden bu eşiğin altındaydı.

İlk çeyrekte net faiz marjı %5,40 ve ortalama varlık getirisi %1,77 olarak gerçekleşmiştir. Şirket ayrıca geçen yılın aynı çeyreğinde 149.0 milyon $ olan net faiz gelirini, yatırım menkul kıymetleri, nakit ve kredilerdeki daha yüksek ortalama bakiyeler ve getirileri yansıtarak 183.4 milyon $ olarak bildirdi. Ancak, çekirdek mevduat ortalama bakiyeleri ve maliyetlerindeki artış nedeniyle toplam faiz gideri geçen yılın aynı dönemindeki 13,1 milyon dolardan 39,3 milyon dolara yükseldi.

Fernández, ekibin müşterileri ve toplumları destekleme çabalarını överek şunları söyledi: “Porto Riko’daki ticari faaliyetler ve tüketici likiditesi iyi görünüyor. Bilançomuz daha yüksek ve daha uzun faiz oranı ortamı için iyi konumlanmış durumda.”

OFG Bancorp’un kredi kalitesi iyileşti ve takipteki kredi oranı %1,10 ile son beş çeyreğin en düşük seviyesine ulaştı. Şirket ayrıca yıldan yıla %10,0’lık bir kredi büyümesi yaşadı ve dönem sonunda yatırım için tutulan kredilerin toplamı 7,54 milyar dolar oldu.

Şirketin bu çeyrekteki efektif vergi oranı %26,8 olup, Porto Riko vergi kanunu kapsamında tercihli vergi muamelesi ile artan ticari faaliyetler ve ilk çeyrekte kazanılan hisse senetleri için ayrı bir fayda nedeniyle 2024 yılı için beklenen %29,0 oranını yansıtmaktadır.

OFG Bancorp, 60. faaliyet yılında Porto Riko ve ABD Virgin Adaları’nda çok çeşitli bireysel ve ticari bankacılık, kredilendirme ve varlık yönetimi ürün ve hizmetleri sunmaya devam etmektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-cayirova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu