Ekonomi

Kılıçdaroğlu net konuştu! 6’lı masa iktidar olursa ekonomik toparlanma ne kadar sürer?

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fikir TV ekranlarına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Meclis’teki çekişme, 6’lı tablo, enflasyon ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM’DE MÜCADELE

Geçtiğimiz günlerde GÜZEL Partili bir milletvekilinin TBMM’deki ağır itinasından bahseden Kılıçdaroğlu, “Doğru olmadı. En azından özür dileyelim. Tansiyonun düşmesine fayda olur. Böyle bir ortam olmamalı. 21. yüzyıl parlamentolarında olsun. Ülkemizde bu tür olaylar oluyor ama olmaması gerekiyor. Olay milletvekili dokunulmazlığını ilgilendiren bir olay değil. Suçluluk halidir, normalde savcılığın harekete geçmesi gerekir.” söz konusu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Demek ki hükümeti kurmadan önce uzun tartışmaları tartıştık ve hükümeti kurarken önemli bir yol katettik. Şimdi sıra hükümet programına geldi. 72 maddelik bir program hazırlıyoruz. Geldiğimizde ne yapacağız? İktidar o gün belli olacak.Hazırlıklarımız büyük ölçüde tamamlandı.95’in üzerinde olabilir.

“1 YIL İÇİNDE EKONOMİ TOPARLANACAK”

6 ayda topluma nefes aldıracağız. 1 yıl içinde ekonomide toparlanma dönemi başlayacak. Hem bizlerin hem de yabancı patronların Türkiye’ye yatırım yapacağına inanıyoruz. Çünkü önlerini görecekler. Aldığımız ekonomik kararların ne kadar gerçekçi olduğundan bahsedeceğiz. Ekonomi ile ilgili çalışmalar bu altılı masa toplantısında bitmeyebilir. Ancak bir sonraki toplantıda kesinleşecek. Artık 15 günde bir buluşacağız. Çünkü seçim yaklaşıyor.

“ENFLASYON DÜŞMEYECEK”

Hayatın gerçeği şudur: Domatesi aldığımda domatesin fiyatı düştü ya da düşmedi. Aksine arttı. Hayatın gerçeği, vatandaşların alışveriş yaparken karşılaştıkları gerçektir. Enflasyon düşmez, daha da yükselir. Güç düştü diyebilir ama gidip alışveriş yaptığınızda düşmediğini ve ekonominin iyi yönetilmediğini göreceksiniz.

“MERKEZ BANKASI HUKUKA UYMUYOR”

Merkez Bankası’nın işi enflasyonu önlemek ama yasalara uymuyor. Faizi indirdik diyorlar, yüzde 9 faizle kredi çekebilen var mı? İlk defa ödenen faiz borcu aştı. Borç yüz lira ise faizi 110 liraydı. Böyle garip bir tabloyla karşı karşıyayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu