Haber

Gazeteciler BAKMER Aile Röportajlarında Gazze’yi Anlattı

Başakşehir Kadın Faaliyet Merkezi’nin (BAKMER) düzenlediği Aile Söyleşileri’ne bu hafta gazeteciler Ersin Çelik ve Nuriye Çakmak Çelik konuk oldu.

BAKMER Aile Röportajları’nda gazeteciler Ersin Çelik ve Nuriye Çakmak Çelik, Başakşehirlilerle buluştu. Şehir Sanat’ta gerçekleştirilen söyleşide “Barışım: Ailem” başlığı altında Gazze’deki son durum ele alındı.

“İnsanları öldüren bir toplumdan merhamet beklenemez”

Millet olarak Gazze konusunda doğru çizgide olduğumuzu belirten Ersin Çelik, “Dünya büyük bir sınavdan geçiyor. Bir yıkıma da tanık oluyoruz. 7 Ekim, dünya tarihinde büyük bir çentiktir. Konuşacağız.” Gelecekte bu konuda çok şey konuşulacak. İsrail’in çıkmaza girdiğini ve saf insanları katlettiğini görüyoruz.” . Bizi diz çöktürmeye çalışıyorlar. Allah’a şükür direniyoruz. On iki bine yakın çocuk katledildi. Bunlar bizim çocuklarımızdır, ümmetin çocuklarıdır. Hiçbir zaman cümlelerin tükendiği, umutsuzluğun hakim olduğu bir dönem görmedik. Bir soykırıma tanık oluyoruz. Bu kadar insanı katleden bir toplumdan merhamet beklemek yersiz. Düşünüyorum.” dedi.

“Gözyaşlarımız kurumadan gülmeye başlayabiliriz”

Nuriye Çakmak Çelik de sosyal medyanın günlük yaşamın bir parçası olduğuna ve duyguların anında değişebileceğine dikkat çekti. Ne olursa olsun Gazze’yi unutmamamız gerektiğini belirten Çelik, “Sosyal medyada o kadar çok şeye maruz kalıyoruz ki anlık duygu değişimleri yaşıyoruz. Gözyaşlarımız kurumadan gülmeye başlayabiliyoruz. Telefonlarımızı kapatıp cebimize koyduğumuzda.” Onlar bir yana Gazze’yi unutuyoruz. Gazze sosyal medya gündemimizde.” “Biz kaldırsak bile onun yerine başka bir şey gelecektir. Unutmamak için Gazze ana gündemimiz olmalıdır” dedi. – İSTANBUL

haber-buldan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu