Haber

Dilan Polat ve Sıla Doğu mahkum oldu! Ayrıca ertelenmiş hapis cezalarını da çekecekler…

Türkiye’nin gündemine oturan davada her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Aralarında Dilan Polat, eşi Engin Polat, kız kardeşi Sıla Doğu ve erkek kardeşi Can Doğu’nun da bulunduğu 18 kişi, 4 ayrı suçtan yargılandıkları davada verilen karar sonucu cezaevine gönderildi.

Sabıka kayıtları ortaya çıktı

Bu süreçte ortaya çıkan bir iddia da Dilan Polat ve kız kardeşi Sıla Doğu’nun sabıka kaydının olduğu yönünde.

Dava süreci 2019 yılında CİMER’e yapılan ihbarla başlarken, Dilan Polat’ın Ataşehir’de faaliyet gösteren iş yerinde usulsüz işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Sabah’tan Dilek Kaya’nın haberine göre, şikayet üzerine Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü kontrol için sağlık ocağına gitti.

Suç işledikleri belirlendi

Yetkili olmadığı halde müşterilere tıbbi müdahalede bulundukları, güzellik merkezinde izinsiz sağlık hizmeti verilmesine izin verildiği belirlendi.

Bu amaçla kullanılan cihaz ve ilaçlar da belirlenirken, bilirkişi raporunda merkezin işletmecisi olan şüphelilerin suç işlediği belirlendi.

8 yıla kadar hapis cezası talebi

Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında “ruhsatsız sağlık hizmeti vermek” ve “diplomasız hasta tedavi etmek veya hekim unvanını talep etmek” suçlarından 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“Aylık gelirimiz 30 bin TL”

Hakim karşısına çıkan kardeşleri, aylık gelirlerinin 30 bin TL olduğunu belirtti.

Ayrıca Dilan Polat, iş yerlerinde doktor çalıştırmadıklarını ancak güzellik alanında uzman bireyleri çalıştırdıklarını belirterek şu cümleleri kullandı;

“Yetki sınırlarımızı aşan herhangi bir işlem yapmadık”

Ne botoks işlemini ne de dermapen işlemini yapmıyorduk. Bir zamanlar dermapen uygulaması yasak değildi, sonra yasaklandı. Bu yüzden iş yerimde bu cihaz vardı. Yetki sınırlarımızı aşan herhangi bir işlem gerçekleştirmedik.

Bilirkişi raporu bu sözleri yalanladı

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında bilirkişi raporunun sanıkların beyanlarını çürüttüğünü tespit etti.

Raporda, hasta kayıtlarında deri altına enjeksiyonla kas felcine neden olduğu bilinen botoks ve hastanın kanının alınarak işlemden geçirilip uygulanması yöntemi olan dermapen yaptırdıkları belirtildi. yine hastanın derisinin altına yerleştirildi ve bedeli tahsil edildi.

Güzellik merkezinde dermapen cihazları ve kartuşlarının bulunduğunu belirten savcılık, bu işlemlerin bir güzellik uzmanının yapamayacağı işlemler arasında yer aldığını söyledi.

Sanıkların sağlık mesleği mensubu olmadıkları gerekçesiyle ruhsatsız sağlık hizmeti sunma suçundan beraatleri, ayrıca doktorluk unvanı olmadığı halde hasta tedavi etme veya hekimlik iddiasında bulunma hatası nedeniyle cezalandırılmaları istendi. diploma.

Cezası 1 yıl 8 aya indirildi

Mart 2021’de verilen kararda, sanıklara diplomasız hasta tedavi etmek veya doktor unvanı talep etmek suçundan 2 yıl hapis cezası verilmiş, daha sonra bu davranışları nedeniyle uygun bir indirim uygulanarak ceza 1 yıl 8 aya indirilmişti. duruşmada.

80 lira para cezası verilirken, bir daha suç işlemeyecekleri düşüncesiyle ceza ertelendi.

Herhangi bir ceza verilmesi halinde buna 1 yıl 8 ay eklenecek.

Sanıkların cezası 2 yıl ertelenirken, tutuklunun bu süre içinde kasten hata yapması halinde, ertelenen hapis cezasının kısmen veya tamamen infaz kurumunda infaz edileceği uyarısında bulunuldu.

Bu 2 yıllık süre Yargıtay’ın belgeyi kesinleştirmesinin ardından başlayacak. Kardeşler Dilan Polat ve Sıla Doğu’ya verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası, 2 yıl içinde kasten suçtan hüküm giymeleri halinde infaz edilebilecek. Bu kontrol sürecinde ceza almamaları durumunda belgeleri iptal edilecek.

pazarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu