Haber

Akdeniz Belediyesi evde kişisel bakım ve temizlik hizmeti sunuyor

Mersin Merkez İlçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın göreve gelir gelmez verdiği talimatla başlayan evde kişisel bakım ve temizlik hizmetlerinden bakıma muhtaç yüzlerce vatandaş ücretsiz yararlanıyor. Sunulan hizmetle yaşlı, engelli, hasta ve yetim vatandaşlara ihtiyaç duydukları çeşitli hizmetler sunuluyor.

Hizmetten yararlanan ve çok mutlu olan 75 yaşındaki Naciye Ateş, eşinin vefatının ardından yaklaşık 10 yıldır yalnız yaşadığını söyledi. Kendisinin üç çocuğu olduğunu ancak çocuklarının başka şehirlerde yaşadığını anlatan Ateş, yalnızlığın zorluklarını anlattı. Özellikle pandemi döneminde birkaç kelime konuşacak kimseyi bile bulamadığını belirten Ateş, “Bazen saatle konuşuyordum. Duvardaki saatle adeta diyaloga giriyordum, ‘Sen’ diyordum. sen daha şanslısın, en azından geri dönüyorsun.Ben de bunu yapamam.” Çok şükür 1 ay önce Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile “Hizmetler Müdürlüğü personeliyle tanıştım. Temizlik için düzenli olarak evime gelmeye başladılar. Bana terapi gibi geldiler. Teşekkür ederim, yaptığım her şeyle ilgileniyorlar” dedi.

“Baştan aşağı hizmet ettiler”

Yaklaşık bir ay önce perde asarken düşüp kolunu kırdığını kaydeden Ateş, “Kolum bu duruma geldikten sonra ev işlerini yapmakta zorlanmaya başladım. Akdeniz Belediyesi çalışanı komşumu evini temizlerken gördükten sonra, kendine dikkat ederek ‘Ben de bu hizmetten yararlanabilir miyim?’ diye sordum. Diye sordum.

‘Elbette’ diye cevap verdiler. Değerlendirmenin ardından evime geldiler. Yerleri, kapıları ve pencereleri sildiler. Çevreyi düzenlediler, tırnaklarımı, ayak tırnaklarımı, saçlarımı kestiler. Bilirsiniz, ‘tepeden tırnağa’ derler. Bana çok iyi hizmet ettiler. Keşke tüm belediyeler bu hizmeti sunsa. Bunu gittiğim her yerde söylüyorum. “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yüzde 71’i engelli olan Sümeyra Eker, 4 yıldır Akdeniz Belediyesi’nden evde kişisel bakım ve temizlik hizmeti aldığını belirterek, “Kuaför hizmeti ve temizlik hizmetinin yanı sıra manevi rehberlik ve manevi destek de alıyorum. Akdeniz Belediye her zaman ve her şekilde yanımda. Çok şükür bu kızlar da yanımda.” “Yoksa kendime nasıl bakardım, evimi nasıl temizlerdim? Akdeniz Belediyesi ve Belediye Başkanımız Mustafa Gültak çok iyiler. O olmasaydı ve bu hizmetler verilmeseydi ben ne yapardım? Gültak, Önderimiz, merhametli meleğimiz. Gerçek melekler onu da korusun” dedi. – MERSİN

korkut-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu