Haber

Uşak’ta dezavantajlı çocuklar spor için bir araya geldi

Dünya Engelliler Günü Kapsamında Uşak’ta Kalfalık Korusu SporUşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Kaymakamı Dr.

Uşak Belediyesi Diyabet Merkezi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği “Futsal Turnuvası” yoğun bir gayretle başladı. 12 gruptan oluşan 18 yaş altı toplam 99 genç yer aldı. Hitap ettiği kesim açısından kentte ilk kez düzenlenen turnuvanın galibi, 10 ve 11 Aralık tarihlerinde yapılacak yarışmalarla belirlenecek.

Turnuvanın ilk maçı Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Yüksekokulu ve Diyabetle Yaşam Merkezi öğrencileri arasında oynandı. Tertibe Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, futbolcu aileleri ve sporseverler katıldı.

“Hiçbir engel spor yapmaya engel değildir”

Uşak’ta özel gereksinimli vatandaşlarımıza yönelik etkinliklerle yakından ilgilendiklerini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlediğimiz etkinliklerden biri olan turnuva için buradayız. 3 Aralık Yeni başlama vuruşumuzu yaptık. Özel gereksinimli öğrencilerimizden oluşan 12 takım 3 hafta boyunca canla başla çalıştı. “Dezavantajların ve dezavantajların bir arada olmadığını kanıtladığımız bu özel etkinlikte bizimle birlikte olan herkese çok teşekkür ediyorum. spora engel değil, gruplarımıza başarılar diliyorum. İnanıyoruz ki bu turnuvada kazanan yüzler gülecek, en büyük başarı birlik beraberliktir. Nezaketin hakim olduğu bir turnuva diliyorum.” sözlerini kullandı. – USAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu