Haber

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: ‘Ümraniye için elimizden geleni yapmaya çalıştık’

Eğitimden kültüre, altyapıdan sosyal hizmetlere, imardan spora kadar farklı alanlarda çalıştıklarını belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Nisan 2019’da göreve geldiğimizden bu yana 271 eseri ilçemize kazandırdık. Ümraniye için elimizden geleni yapacağız.İnşallah önümüzdeki 5 yıl da “Şehrimize ve insanımıza değer katan işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Son 5 yılda Ümraniye’de yaşam kalitesini artırdıklarını belirten Yıldırım, “İmardan kentsel dönüşüme, ulaşımdan altyapıya, çevreden kültüre kadar yaptığımız çalışmalarla ilçemiz daha yaşanabilir ve çekici hale geldi. eğitimden sağlığa ve sosyal hizmetlere, gençlik ve spor hizmetlerinden afet koordinasyonuna, halkla ilişkilerden dış ilişkilere kadar.” “İstanbul Finans Merkezi ve birçok yerli ve yabancı kuruluşun genel merkezlerini Ümraniye’ye taşımasıyla birlikte projeler birbiri ardına hayata geçirildi” dedi.

3 KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ KURULDU

Ümraniye’de deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yıldırım, “İstanbul Finans Merkezi çevresindeki Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yer alan 245 daire çok kısa sürede hak sahiplerine teslim edilirken, 650 bağımsız konutta da hak sahiplerine teslim edildi. Hekimbaşı Mahallesi’nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki birimler evlerine kavuşmaya hazır.” “Ayrıca ilçemizde 12 bin 901 bağımsız bölümü kapsayan 2 bin 344 bina ruhsatlandırıldı. 3 kentsel dönüşüm ofisi kurularak vatandaşlara 100 bin liralık danışmanlık hizmeti ücretsiz verilmeye başlandı.”

AÇIK OTOPARK MEVCUTTUR

Tamamlanarak hizmete açılan ve önemli noktaları birbirine bağlayan kavşak ve bağlantı yollarının bölgenin ulaşımına katkı sağladığını belirten Yıldırım, “Belediye önünde 319 araç kapasiteli yer altı otoparkı, 880 araç kapasiteli Millet Bahçesi açık otoparkı ve 350 araç kapasiteli Osmangazi Millet Bahçesi açık otoparkı ilçe sakinlerimizin hizmetindedir.” “Sondurak yer altı otoparkı projesi ve Ümraniye Ulu Cami otoparkı projesi tamamlandığında 1.200 araç kapasiteli otopark Ümraniye halkına hizmet vermeye başlayacak” dedi.

30 BİN YETİŞKİN AĞAÇ PLANLANDI

Ümraniye Millet Bahçesi, Osmangazi Millet Bahçesi ve Trabzon Millet Bahçesi ile ilçe genelindeki aktif yeşil alan miktarının son 5 yılda 1 milyon 200 bin metrekare arttığını belirten Yıldırım, “Büyük bir başarıya imza attık. Ümraniye’de 30 bin yetişkin ağaç dikimi. 10 tanesi Yeni bölge parkı ile ilçedeki aktif yeşil alanlara büyük katkı sağladık. 25 mahalle parkını çocukların mahallelerinde güvenle vakit geçirebilmeleri için yeniden düzenlerken, yeni bölge parkları oluşturduk. Her ilçede 67 yeni mahalle parkı inşa ederek, Yamanevler ve Esenşehir Mahallelerinde tamamen çocukların istekleri doğrultusunda tasarım yaptık. Trafiğe kapatılan sokakları ‘çocuk oyun caddesi’ haline getirdik.”

Göreve geldiklerinden bu yana kısa sürede ilçede 3 yeni meydan düzenlemesini tamamladıklarını belirten Yıldırım, “İnşaatı devam eden Sondurak meydan düzenlemesiyle birlikte 2 meydan düzenlemesi daha yapmayı planlıyoruz.”

12 YENİ EĞİTİM TESİSLERİ

İlçeye 12 yeni eğitim tesisi kazandırdıklarını belirten Yıldırım, “7 eğitim tesisinin inşaatı devam ederken, 25 yeni okul ve eğitim tesisinin yapımı planlanıyor. İlçede 6 yeni kütüphane hizmete girerken, ilçede 6 yeni eğitim tesisi hizmete giriyor. 2 kütüphanenin inşaatı devam ediyor.”

“HEM ENGELLİ BİREYLERE EĞİTİM VERİYORUZ HEM DE İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

İlçeye onlarca sağlık, sosyal, spor tesisi ve ibadethane kazandırdıklarını belirten Yıldırım, “4 aile sağlığı merkeziyle birlikte Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ek Hizmet Binası da hizmete açıldı ve inşaatı tamamlandı. 3 hizmetimiz devam ediyor. Engelli bireylere hizmet veren Gülden Soyak Engelliler Kültür Merkezi’nde.” ve Ümraniye Manisiz Spor Merkezimizde ergoterapiden spora, yüzmeden ritmik dansa kadar birçok alanda eğitim veriyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ümraniye halkının rahat ibadet edebilmesi için 11 yeni cami açıyoruz, 7 caminin de inşaatına devam ediyoruz. Anadolu Yakası’nın en büyüğü olan 7 caminin inşaatına da devam ediyoruz. “Kazımkarabekir Cem Evi’nin inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.

6 YENİ SOSYAL TESİS

İlçede 6 yeni sosyal tesis açtıklarını belirten Yıldırım, “Şükünet Kafe, Millet Bahçesi Spor Cafe, Dudullu Osmangazi Adile Sultan Restoran, Dudullu Osmangazi Adile Sultan Cafe, Mevlana İki Bahar Kahvehanesi’nde ilçe sakinleri kaliteli hizmeti uygun fiyata alıyor. ve Cemil Meriç İki Bahar Kahvesi.” dedi.

“Sporcularımıza 5 Adet YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU HİZMET ETTİK”

Belediye olarak son 5 yılda 18 yeni spor tesisi inşa ederek sporcuların hizmetine sunduklarını belirten Yıldırım, “Tesislerde görev yapan yüzlerce sporcu, birçok spor organizasyonundan altın madalyayla döndü. Ümraniye genelinde 67 adet çok amaçlı saha ve 22 adet halı saha inşa ettik, 5 adet de yarı olimpik yüzme sahası inşa ettik.” Havuzu, vatandaşlarımızın ve sporcularımızın hizmetine sunduk” dedi.

“HALKIMIZA DEĞER KATACAK ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ümraniye için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, “Gönüllü belediyecilik unsuruyla Ümraniye’ye hizmet etmek için çaba harcadık. Bu dönemde yapmayı vaat ettiğimiz projelerin neredeyse tamamını olumsuz koşullara rağmen hayata geçirmeyi başardık. Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren salgın. Ümraniye için elimizden geleni yaptık.” Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. İnşallah önümüzdeki 5 yılda da şehrimize ve insanımıza değer katan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. ‘Türkiye Asrına’ yakışan bir Ümraniye için ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz. “Şubat ayında büyük bir lansmanla duyuracağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu