Haber

TeamLab Borderless: Mori Binası Dijital Sanat Müzesi Tokyo’da açıldı

ÇEKİM TARİHİ: 1-9 Şubat 2024

1. Müzeden çeşitli görüntüler

3. Müzeden çeşitli görüntüler

Japon dijital sanat kolektifi TeamLab’ın çalışmalarını sergileyen bir müze Cuma günü Tokyo’nun yeni dönüm noktası Azabudai Tepeleri kompleksinde açıldı.

Japonya’da yeni açılan Azabudai Tepeleri’nde yer alan TeamLab Borderless: Mori Building Dijital Sanat Müzesi, bol projektör ve çeşitli ışık kullanımıyla “sınır tanımayan sanat eserleri dünyasını” yansıtan 50’ye yakın esere ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni eserlerin sergilendiği lansman etkinliğinde Xinhua’ya konuşan TeamLab Bağlantı Müdürü Takashi Kudo, TeamLab’in bu yeni konutu daha sınırsız ve etkileşimli hale getirmeye çalıştığını, ziyaretçilerin sanat eserlerini etkileyerek standın bir parçası haline geleceğini söyledi. onların varlığı.

“Bu TeamLab Borderless tam anlamıyla haritası olmayan bir müze gibi. Tüm alan boyunca özgürce hareket edebiliyorsunuz. Çok sayıda sanat eseri var. Bu eserler birbirleriyle iletişim kuruyor, hareket edebiliyor ve bazen de birbirleriyle birleşebiliyor. Eğer hareket etmezseniz , çiçek belirir. Hareket edersen çiçek kaybolur. Sanat eserleriyle ziyaretçiler arasında “Arada sınır yoktur. Borderless’ın ana konsepti bu. Burada bunu biraz daha sınırsız hale getirmeye çalışıyoruz.”

Daha önce şehrin Odaiba semtinde bulunan ilk TeamLab Borderless müzesi, en son teknolojilerin kullanıldığı sürükleyici kurulumlarıyla tanınıyordu. 2018 yılında açılışı yapılan müze, tek sanat kümesine ayrılmış dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olarak Guinness Dünya Rekorları kitabına girdi ve 2019 yılında yaklaşık 2,2 milyon ziyaretçi ağırladı.

Müze, Tokyo’nun merkezindeki yeni yerine taşınmak üzere Ağustos 2022’de kapandı.

Sanat kümesi, Japonya, New York, Londra ve Pekin dahil olmak üzere dünya çapında geçici ve kalıcı stantlar kurdu.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Tokyo’dan bildiriyor. (XHTV)

haber-yenice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu