Ekonomi

Samsunlu firmalar Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer aldı

Türkiye’de ikinci 500’e giren Samsunlu firmaları tebrik eden Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Lideri Kazım Yılmaz, “Arzumuz her zaman üreticimizin ve şehrimizin kazanacağı bir zincir oluşturmaktır. Bizi bu hedef ve bu güç zinciri için ileriye taşıyor, üreticilerimizi destekliyoruz.” “Üyelerimizi desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Samsun, üretimden net satışlara göre İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) hazırladığı “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” listesine 9 firmayla girdi. Çarşamba Ticaret Borsası Lideri Kazım Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alarak Samsun ve Çarşamba’yı gururlandıran Özyılmaz Fındık San. ve Tic. GİBİ. ve başarılarından dolayı listeye dahil edilen 9 şirket. Çarşamba’da fındık sektöründe üretim ve ihracat yapan üyelerine her zaman destek olduklarını belirten Başkan Yılmaz, listeye giren firmayla gurur duyduklarını vurguladı.

“Üreticilerimizden ve sanayicilerimizden ortak başarı”

Samsun’un ticarette geniş bir üretim alanına sahip olduğunu belirten Yılmaz, dünya ve Türk ticaretinde söz sahibi olma hakkının ancak takdir edilen ve tescillenen başarılarla sağlanabileceğini, Samsun ve ilçelerinin bu yolda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Ticaret hacimlerini genişletiyorlar. Yılmaz, “Sanayimiz adına elde edilen bu değerli kazanımlar ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için yeni yatırımların kapılarının açılacağını göstermektedir. Yeni yatırımlar istihdamı, kaliteli istihdam ise üretimi güçlendirecektir. Bu üretim zincirinde takdirler artacaktır. Toprağına sahip çıkanlara, fındık ekenlere ve onlara gösterdiğimiz yola sahip çıkanlara olduğu kadar sanayicilerimize de öyledir.” “Aynı zamanda haritalarına bakarak verimliliğini maksimuma çıkarmaya çalışan, mahsulünü satın alıp bölgemize getiren üreticilerimize de aittir. Başta Özyılmaz Fındık Sanayi olmak üzere yetiştiren, üreten, işleyen tüm üreticilerimiz ve üyelerimizle gurur duyuyoruz. Bölgemizin tarımsal zenginliği olan fındığı, milli ürünümüz olarak ihraç ediyoruz” dedi.

“Hedefimiz sektörde güç zinciri oluşturmak”

ÇTB’nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde ihracatı artıracak adımları takip ettiğini ve her zaman desteklediğini kaydeden Yılmaz, “Arzumuz, üreticimizin ve kentimizin her zaman kazanacağı bir zincir oluşturmaktır. Bu amaç ve bu güç zinciri için bizi ileriye taşıyacak adımları takip ediyoruz.” “Üreticilerimize ve üyelerimize destek vermeye devam ediyoruz. Bu hedeflere ancak birlikte çalışarak ulaşabilir ve Samsun sanayisinin adını iş dünyasına altın harflerle yazabiliriz. Samsun sanayisinin gelişimine daha fazla katkı sağlamak için üzerimize düşen tüm misyonları yerine getirmeye hazırız. Ülkemiz, bölgemiz, ilimiz ve ilçemiz” dedi. -SAMSUN

cobanlarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu