Haber

Rtük, Tarım Bakanlığı’nın Öncelikli Yayınını AKP’nin “Yüzyıl Türkiye” sloganıyla TV kanallarında yayınlama kararı aldı.

DİLAN BUTLU

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); Tarım ve Orman Bakanlığı’nın AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine atıfta bulunan Çiftçi Kayıt Sistemi’nin güncellenmesine ilişkin “öncelikli yayını”; TV kanallarında yayınlanmasına oy çokluğu ile karar verildi. “Öncelikli Yayın”da “İki günlük iş iki dakikada biter. Yüzyıl Türkiye’de tarımda dijital dönüşüm devam ediyor” deniyor.

RTÜK, bugünkü toplantısında; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili öncelikli yayın talebinin TV kanallarında yayınlanmasına oybirliğiyle karar verildi. Kamu spotunda AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine doğrudan gönderme yapıldığı görüldü.

Kamu spotunun görselinde bir çiftçi, “İnşallah bu yıl bereketli olur. Pamuk ekeceğiz ya da Çiftçi Kayıt Sistemi’ne bildirmemiz gerekiyor. Çayımı içip şehre ineyim. en az iki günlük iş var.” Torunu ise çiftçiye “Dur dede bekle ne işimiz var şehirde? Sen çayını iç ben hallederim” diye cevap verir çiftçiye.

Videoda “Çiftçi Kayıt Sistemi güncellendi. Artık başvuru koşulları ve süreç çok daha kolay. Çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerini e-Devlet üzerinden herhangi bir yere gitmeden yapabiliyorlar. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı tüm çiftçilerimiz” ifadelerine yer verildi. Kayıt Sistemi ile tapu bilgileri değişmeyen ve çalışmalarını güncelleyecek olanlar bu hizmetten yararlanabilirler.“İki günlük iş iki dakikada biter. Asırlık Türkiye’de tarımda dijital dönüşüm devam ediyor.”

MEVZUAT NE DİYOR?

Kamu Reklamları Yönergesi’nin 4. maddesi; Kamu spotlarında “siyasi partilerin resmi sembolleri ile siyasi partilerin logo, şekil, slogan gibi çağrışım unsurlarına yer verilemez” kararı yer alıyor.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), 21 Haziran 2021 tarihinde devreye alınan, üreticilerin arazileri üzerindeki bitkisel üretim faaliyetlerinin kayıt altına alındığı ve tarımsal destekleme ödemelerinin yapılmadığı bir idari kayıt sistemidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu