Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Türk Yüzyılı, takvim yapraklarındaki günleri değil, tarihin sayfalarındaki olayları bilen bu nesillerin eseri olacaktır” dedi. sözlerini kullandı.

Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, 103 yıl önce Cumhuriyetin fikri çekirdeği ve milli iradenin tecellisi olarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), aynı zamanda türk milletinin kendine olan inancının fermanıdır.

Bakan Nuri Ersoy şunları söyledi:

“Meclisin her yönden işgal altındaki vatanını kurtaracağına, kimliğini ve kutsallığını her ne pahasına olursa olsun koruyacağına, istiklaline kavuşacağına ve geleceğini kendi iradesiyle şekillendireceğine olan sarsılmaz inancıdır. Bu ruh her taşında yaşıyor. Bu bağlamda 23 Nisan’a gelindiğinde mutlak bir yası bayrama çeviren fikirlerin ve bu fikirleri dilin içinde bırakmayarak gerçeğe dönüştüren eylemlerin anlaşılması ve özümsenmesi gerekenler olduğu anlaşılmaktadır. Mübarek olarak bildiğimiz, gurur ve coşkuyla kutladığımız da tam olarak budur: “Türk Yüzyılı, takvimdeki günleri değil, tarihin yapraklarındaki yaşanmışlıkları bilen nesillerin eseri olacaktır.”

Ersoy, İstiklal Harbi’nin Başkomutanı, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, canları ve kanları pahasına vasiyetlerini arkalarında bırakan kahraman ecdadını saygıyla andılar. , vatan, vatan ve bayrak uğrunda şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan tüm kahramanlarımıza rahmet, saygı ve minnetle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu