Ekonomi

Kazanç çağrısı: PennantPark Değişken Faizli Sermaye 4Ç 2023 sonuçları sağlam büyüme ve istikrarlı kredi kalitesini gösteriyor

PennantPark Değişken Faizli Sermaye (NASDAQ:PFLT), GAAP ve hisse başına 0,32 dolarlık temel net yatırım geliri ile 2023 mali yılının dördüncü çeyreği için güçlü sonuçlar bildirdi. Şirketin GAAP NAV’ı hisse başına 11,13 dolara yükseldi, bu da güçlü mali sağlığın göstergesi. Çeyrek boyunca PFLT, 34 portföy şirketine 94 milyon dolar yatırım yaptı ve %100 değişken faizli borç portföyünü sürdürdü. Şirketin kredi kalitesi herhangi bir yeni tahakkuk bildirilmeden sabit kaldı.

Toplantıdan çıkarılacak önemli sonuçlar:

  • Şirket, çeyrek boyunca üç yeni ve 31 mevcut portföy şirketine 94 milyon dolar yatırım yaptı ve ortalama %12,1 getiri elde etti. – Borç portföyü %100 değişken faizli olup, yüklü ortalama vadeye getirisi %12,6 olarak gerçekleşti. – PFLT portföyünün yüzdesi %1’den azı ikinci ipotek borcu, %5’i PSSL özsermayesi ve %10’u diğer özsermayeydi.- Portföydeki borç/FAVÖK oranı 5,1 kat ve faiz karşılama oranı 2,1 kattı.- Şirket , Katsayıların 2021 seviyelerine göre düşmesiyle ileriye dönük uzlaşma akışının artmasını bekliyor.- PFLT, tüketici uzlaşmaları konusunda temkinli davranıyor, fiyat etiketi olan markalara odaklanıyor ve döngüsel isimlerden kaçınıyor.

PennantPark’ın kurucusu ve yönetici ortağı Arka Penn, faiz çağrısı sırasında rekabetçi pazara rağmen 10 milyon ila 50 milyon dolar aralığında spread daralmasının görülmediğini belirtti. Penn ayrıca şirketlerin faiz garantileri konusunda temkinli davrandıklarını, potansiyel olarak yatırım harcamalarından veya uygun oranları korumak için işe alımlardan vazgeçtiklerini belirtti. Ancak Penn, bu şirketlerin faiz kapsamı açısından hâlâ makul bir yastığa sahip olduğunu belirtti.

Öncelikle büyüyen orta ölçekli şirketlere stratejik sermaye sağlayan PennantPark Değişken Faizli Sermaye, çeşitlendirilmiş bir sermaye yapısı yoluyla değer yaratma konusunda uzun vadeli bir geçmişe sahiptir. Şirket, net yatırım gelirinde güçlü bir büyüme sağlamayı amaçlayan, büyüyen yatırım fırsatları konusunda iyimser.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro gerçek zamanlı verilerine göre PennantPark Değişken Faizli Sermaye’nin piyasa değeri 645,49 milyon USD, F/K oranı ise 14,08. Şirket, 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %34,65’lik bir gelir artışı kaydetti ve 2023’ün 3. çeyreğindeki gelir artışı %46,58 oldu.

InvestingPro Tips, şirketin gelir büyümesinin hızlandığının altını çiziyor; bu da 2023’ün dördüncü mali çeyreği için bildirilen güçlü sonuçlarla paralellik gösteriyor. Ancak hisse başına kazançtaki düşüş eğilimi, zayıf karlar ve nakit akışı, temettü kesintilerini zorlayabilir. Şirket 13 yıl üst üste temettü ödemelerine devam etti.

Bu görüşler, PennantPark Değişken Faizli Sermaye’nin güçlü bir büyüme ve istikrarlı kredi kalitesi sergilemesine rağmen, potansiyel yatırımcıların şirketin hisse başına kazancını ve nakit akışını yakından izlemesi gerektiğini gösteriyor. Daha ayrıntılı bilgi için, çok sayıda ek ipucu ve bilgi sunan InvestingPro platformunu keşfetmeyi düşünebilirsiniz.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-tefenni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu