Haber

DEÜ’lü tekvando sporcusundan Türkiye şampiyonluğu başarısı

İZMİR (İGFA) – 29-31 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Erzurum’da düzenlenen Üniversiteler arası Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) rüzgarı esti. DEÜ, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya dört sporcuyla katıldı; 57 kilo bayanlarda DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hayrunnisa İzmir ile gümüş madalya kazandı. Türkiye genelinde 65 farklı üniversiteden 300’ün üzerinde sporcunun katıldığı turnuvada finale kalan ve başarılı performansıyla gümüş madalya kazanan DEÜ öğrencisi Hayrunnisa İzmir, 11. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’na da katılacak. 8-14 Şubat tarihleri ​​arasında Antalya’da düzenlendi. Doğrudan katılım şansını yakalayarak; Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etme hakkını kazandı. Hayrunnisa İzmir, 2017 yılında Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda ikinci olarak önemli bir başarıya daha imza attı.

1 AYDA 9. MADALYA

Üç gün boyunca nefes kesen mücadelelere sahne olan ve seyircilerden büyük beğeni toplayan şampiyonada DEU’yu kadınlar 57 kiloda Hayrunnisa İzmir’in yanı sıra üç sporcu daha temsil etti. 80 kiloda Onur Kadir Kılıç, 63 kiloda Furkan Kadir Gürel ve 68 kiloda Yiğit Doğanay mindere çıktı. Nefes kesen çabalar sergileyen Kılıç, Gürel ve Doğanay, çeyrek final yolunda rakiplerine elenerek turnuvaya veda etti.

DEÜ Rektörü Prof. Dr., milli sporculara ev sahipliği yapan ve spordaki başarılarıyla dikkat çeken DEÜ’nün bu alandaki yatırımlarının önemine değindi. Dr. Nükhet Hotar, geçtiğimiz ay sporun farklı branşlarında alınan 9’uncu madalyanın önemine değindi. DEÜ’nün spordaki istikrarlı başarısına değinen Rektör Hotar, “Yatırımlarımızla Üniversitemizin sportmenlik kimliğini korumaya ve geliştirmeye kararlıyız. Emeklerimizin karşılığını almaya devam ediyoruz. Büyümeye devam eden spor fakültemize son dönemde yeni bölümler eklenmiş ve imkanlarımız genişlemiştir. Fakültemiz büyük çabalar sarf ederek Türkiye’de sayısı sınırlı olan akreditasyon belgelerine sahip spor bilimleri fakülteleri arasına girmiştir. Tüm bu göstergeler ulusal ve uluslararası spor turnuvalarına da yansıyor ve DEÜ sporcularının başarıları artıyor. Erzurum’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan sporcumuz Hayrunnisa İzmir başta olmak üzere tüm sporcularımızı, emeği geçen öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi ve fakülte yetkililerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz dedi.

HOTAR’A TEŞEKKÜR EDERİZ

DEÜ öğrencilerinin sporcu ve antrenörleriyle birlikte Erzurum’da bulunan DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden Dr. Caner Çetinkaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nin eğitim kalitesi, altyapı yatırımları ve tesisleriyle Türkiye’nin önde gelen spor fakültelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Dönem boyunca çok çalışarak başarının temelini hazırladıklarını ve sonunda emeklerinin karşılığını aldıklarını belirten Çetinkaya, “DEU sporcularımızın mücadeleleri turnuvaya katılanlardan tam not aldı. Her organizasyonda olduğu gibi bu şampiyonada da üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Önümüzdeki dönemde yeni hedeflerimize odaklanıp başarıya ulaşmaya çalışacağız. Bize sağladığı tüm imkan ve desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Fakülte Dekan Yardımcımız Prof. Dr. “Fethi Arslan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu