Ekonomi

Borsa İstanbul’da kapanış: BIST 100, işlemlerin yeniden başlamasıyla sert yükseldi

Investing.com – Alınan önlemlerin etkili olduğu Borsa İstanbul’da değerli bir toparlanma kaydedildi.

BİST 100 Endeks, son saatte %9,88 artışla 4.950 puanda işlem görüyor. Güne %6’ya yakın artışla başlayan endeks, sabah seansında yaptığı alımlarla gün ortasında %9,68’lik bir değer artışı yakalayarak 4.940 bandına adım attı. Günün geri kalanında yatay seyreden BIST 100, kapanışta haklı fiyat artışlarını sürdürüyor.

Borsa İstanbul’da segment endekslerinin büyük çoğunluğu %10’a yakın fiyat artışları kaydederken, güne olumsuz başlayan endeksler de devam eden süreçlerde yükseliş kaydetti. Buna kıyasla sigorta, turizmVe sporEndeksler %5 – %7 bandında değer artışları ile en ucuz branş oldu.

Bugün BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetlerinin ortasında, çoğunluğu tavan fiyat ve tavan fiyattan işlem görüyor, MEŞALE %5 bandında fiyat artışı ile en az yükselen hisse oldu. daha sonra KLRHO, TURSG, KZBGY, %7 bandında değer artışları vardır.

GCM Yatırım’dan Kudret Ayyıldır bugün borsa yorumundaaşağıdaki terimleri içeriyordu:

Dış piyasalardaki son duruma bakıldığında Asya endeksleri günü negatif kapattı. Avrupa borsaları günün sonuna doğru gerçekten aşırı alımlı bir görünüm sergiledi. Dün karışık bir görünüm veren vadeli endekslerin ABD endekslerinin açılışı öncesi ABD’de negatif seyrini sürdürdüğü görülüyor. Avrupa vadeli endeksleri ise şu sıralar olumlu bir süreç yaşıyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu