Haber

Birleşmiş Milletler Gıda Programı çalışanının Yemen’de öldürülmesi kınandı

Yemen hükümeti ve Husiler, bir Birleşmiş Milletler Dünya Beslenme Programı (WFP) çalışanının güneybatıdaki Taiz kentinde silahlı bir baskında öldürülmesini kınadı.

Yemen Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Muammer el-İryani yaptığı yazılı açıklamada, Taiz’in Turbe ilçesinde WFP çalışanlarından birinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı “terörist” saldırıyı en güçlü şekliyle kınadıklarını belirtti.

İryani, olayın sistematik olarak güvenlik ve istikrarı hedef almak ve Taiz ile kurtarılan bölgelerin imajını karalamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Yemenli Bakan, güvenlik güçlerinin görev başında olduğunu ve faillerin önümüzdeki saatlerde adalete teslim edileceğini kaydetti.

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdus Salam da Husilere bağlı “Al-Mesira” televizyonuna konuştu ve WFP kümesi liderinin öldürülmesini kınadıklarını söyledi.

Abdusselam, hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgelerde güvenlik zafiyetinin yaygın olduğunu ve ekonomik çöküşün yaşandığını savundu.

WFP saldırıyı derin bir üzüntüyle karşıladı

Öte yandan WFP, yaptığı yazılı açıklamada, Taiz’de meydana gelen saldırıda bir çalışanının hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Açıklamada, saldırının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ürdün vatandaşı Müeyyed Hamidi’nin, WFP Taiz ofisi başkanlığını üstlenmek için kısa bir süre önce Yemen’e geldiği belirtildi.

WFP Temsilcisi ve Yemen Bölge Direktörü Richard Ragan, “Bir insani yardım çalışanının kaybı kabul edilemez bir trajedi” dedi. ifadesini kullandı.

Yemen’de silahlı saldırı

Taiz kentindeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, WFP çalışanı Hamidi, bugün Turbe ilçesinde bir restorandan çıkarken motosikletli silahlı bir kişinin saldırısına uğradı.

Saldırıda bir WFP görevlisi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı ancak yaralı sayısı verilmedi.

Güvenlik güçleri saldırganı yakalamak ve saldırının detaylarını ortaya çıkarmak için çalışma başlattı.

Şu anda saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

ozvatanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu