Haber

Antalya’da Şiddetli Yağış Sonrası Mahalle Sular Altında Kaldı

Antalya’da şiddetli yağışın ardından bir mahalleyi adeta su bastı. Mahallede mahsur kalanlar kepçeyle kurtarılırken, araçlar da adeta su altında kaldı. Drone ile çekilen görüntülerde çok sayıda kişinin mahallede balkonlarda beklediği görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dün turuncu kodla uyardığı Antalya felaketle uyandı. Gece saatlerinde etkili olmayan sağanak yağış birçok adreste su baskınlarına neden oldu. Yollar göle dönerken çok sayıda araç mahsur kaldı. Şiddetli yağışın etkili olduğu 5 merkez ilçede okullar 1 gün tatil edildi.

Kent genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok yerde su baskınları yaşandı. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok ev sular altında kaldı. Alt geçitlerde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Muratpaşa ilçesi Şarampol alt geçidi sular altında kalarak araç trafiğine kapatılırken, çok sayıda araç mahsur kaldı. İlçeye bağlı Gebizli Mahallesi adeta sular altında kaldı. Mahallede birçok gecekonduda su baskını yaşandı. Mahsur kalan vatandaşlar kepçe yardımıyla kurtarıldı. Mahallede balkonlarda çok sayıda kişinin beklediği görüldü. AFAD grupları tekneyle mahalleyi dolaşarak vatandaşlara yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordu. Su altında kalan mahalle ve kurtarma çalışmaları da drone ile görüntülendi.

Mahallede yaşayan Ayşe Dırla, dün gece yağmurun başladığını belirterek, “Gece saatlerinde etkisini artırdı, ardından zaman zaman dolu yağdı. Sular yükseldikçe ben ve bebeğimle dışarı çıktık. 2 katlı bir eve yerleştim. Yıllardır burada yaşıyorum ve hiç böyle bir sel görmemiştim.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu