Haber

Almanya’da camilere nefret mektubu gönderildi

Almanya’da üç camiye yanmış Kur’an sayfaları ve köpek dışkısı içeren nefret mektuplarının gönderildiği belirtildi. Türk ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde meydana gelen olaylarda Diyanet Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı üç caminin hedef alındığı belirtildi.

Gelsenkirchen Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, benzer içerikli nefret mektuplarının Recklinghausen ve Castrop-Rauxel’deki iki caminin posta kutularına kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakıldığı, polisin olayla ilgili görgü tanıklarını aradığı bildirildi. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ iddiasıyla yazılan mektuplarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

DİTİB’DEN MESAJ: ‘PROTASYONA GİRMEYİN’

Olayla ilgili açıklama yapan DİTİB, “Bochum, Castrop-Rauxel ve Recklinghausen şehirlerindeki üç camiye yanmış Kur’an sayfaları, domuz eti ve dışkı içeren mavi torbalar içeren paketler gönderilmiştir.” Açıklamada, paketlerin 27 Ekim Cuma günü Castrop-Rauxel Mevlana’ya, 28 Ekim Cumartesi günü Recklinghausen Center’a ve 30 Ekim Pazartesi günü Bochum Merkez Camii’ne posta yoluyla gönderildiği belirtildi.

DİTİB’den yapılan açıklamada, gönderilen paketlerin Türkçe ve Almanca olduğu; “Yanmış, lanetli Kur’an, domuz eti, köpek dışkısı ve pislik! Lanetli Kur’an ait olduğu yerde, toprağın içinde!” Formatta İslamofobik içerikli yazıların olduğu belirtildi.

Cami Derneği Liderlerinin olaylarla ilgili polise bilgi verdiği ve gerekli soruşturmaların başlatıldığı kaydedilirken, cemaate provokasyonlara boyun eğmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. (DW Türkçe)

haberortaca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu