Haber

‘Akşener’e kumpas’ iddiası: Gözaltına aldırmak istediler

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV canlı yayınında UYGUN Parti Genel Lideri Meral Akşener hakkında dikkat çeken savlar ortaya attı.

Akşener’in 6 yıl önce başlatılan bir ‘FETÖ’ soruşturması nedeniyle gözaltına alınmak istendiğini öne süren Pehlivan “Duyduklarımın bazılarını soru olarak sormak zorundayım” dedi ve özetle şunları söyledi:

‘GİZLİLİK KARARI VAR, BELGE HALA KAPANMADI’

– 2016 yılından sonra Türkiye’nin dört bir yanından ihbar mektupları geliyor. Meral Akşener’in MHP’den ayrıldıktan sonra DÜZGÜN Parti’yi kurmasını engellemek için neler yapıldı? İşte bu soruşturma başlatıldı.

– 6 yıldır kapanmayan Sayın Akşener’le FETÖ’yü ilişkilendiren bir soruşturma var. 2019 yılında gizlilik kararı alınıyor hala kapanmıyor. Biraz araştırdım…

– Bu soruşturmayı yakından bilen yargı dünyasından bazı isimlerle konuştum. Deniyor ki; Meral Akşener’i o süreçte susturmak isteyenler vardı. Sanki ihbar mektupları mı yazıldı?

– Ayrıyeten cezaevindeki birtakım FETÖ’cüler, bazı vaatler karşılığında Akşener aleyhinde ifadeler mi verdi?

‘EVRAK YAKMA İMGESİ MÜ OLUŞTURMAYA ÇALIŞTILAR?’

– 15 Temmuz sonrası Akşener MHP liderliğine oynarken, darbe öncesi söylediği ‘başbakan olacağım’ sözleri FETÖ ile ilişkilendirmek mi istendi?

– Devletteki bazı görevliler evrak yakma görüntüsü mü oluşturmaya çalıştı? Acaba bazı yargı mensuplarının önüne bunların hepsi yığıldı ve Akşener’i gözaltına alın talimatı mı verildi? Akşener’in siyasi ilerleyişini engellemek için Akşener’i gözaltına aldırmak istendi…

– 2016 yılında Yeniçağ müelliflerine FETÖ operasyonları düzenlendi. Sanki buradan mı yürüyelim? dediler. Yeniden karşı çıkanlar oldu. Bu da tutmadı. Birden fazla koldan Akşener’in susturulmasından bahsediyorum ve buna direnen bürokrat ve yargı mensuplarından bahsediyorum. 2016 yılında oluşturulan bu dosyanın hala kapatılmadığını hatırlatmak istiyorum. Hala Meral Akşener ifadeye çağırılmadı.

‘ÇOK DAHA BÜYÜK BİR KUMPAS VAR’

Pehlivan iddiaları sorduğu İYİ Parti Genel Sekreteri ve Akşener’in avukatı Uğur Poyraz’ın yanıtını da şöyle anlattı: “Ben bu duyduklarımı İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’a sordum. Dedi ki: Çok daha büyük bir kumpas ve oyun var.

Bir yargı mensubu bana ‘Bu soruşturma bir kaplama iş. Kaplama iş uydurulmuş operasyonlara koyduğumuz isimdir’ dedi.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu