Yaşam

Netflix’in ‘Harry and Meghan’ Belgeselinde Ünlü Çiftin Kraliyet Ailesi Hakkında 26 Çarpıcı Gerçek

Prens William’ın Harry’i azarlamasından Meghan’ın hakaretlerine kadar ünlü çift ve kraliyet ailesiyle ilgili tüm detaylar burada! Netflix’te yayınlanan belgesel dizisinde yaşadıklarını dürüstçe ortaya koyan ‘Harry ve Meghan’ çiftinin verdiği detaylara inanamayacaksınız! Lütfen okuyun… ?

Kaynak:https://www.buzzfeed.com/madisonmcgee…

‘Harry & Meghan’ belgeselinin ilk bölümünde çiftin nasıl tanıştığını ve aşklarının nasıl yeşerdiğini izledik.

İkinci bölümde kraliyet ailesinin üyesi olmanın ne kadar zor olduğu ve Harry ile Meghan ikilisinin yaşadığı sorunlar gözler önüne serildi. İşte çiftin bizlerle paylaştığı detaylar…

1. Diana’nın çocuğu olarak büyük bir düğün yapmak, kendi deyimiyle Prens Harry için adeta bir zorunluluktu.

“William görevini tamamladı ve Harry de aynısını yapabilirse iş tamamlanmış olacak.” düşünmek üzereydiler. diyor Harry. Meghan, düğün gününde nasıl bu kadar sakin kalabildiğine şaşırdığını ekliyor.

Meghan’ın babası düğüne katılmamaya karar verdiğinde, sevimli bayan kayınpederi Prens Charles’tan (o zamanlar hala bir prensti) ona eşlik etmesini istedi.

“Harry’nin babası çok cana yakın bir insan ve ona babamı ikna edemediğimi ve kayınpederim olarak benimle yürümesinin benim için çok önemli olduğunu söylediğimde hemen kabul etti. Her şey çok gerçek dışıydı.’ Hem Harry hem de Meghan, düğünde halka açık bir yere geldiklerinde tüm kaosu unuttuklarını söylüyorlar. “Bütün dünya bizi izliyordu ama Meghan sunağa geldiğinde sadece ikimiz varmışız gibi hissettik.”

2. Düğünde Kingdom Choir, siyah Amerikan dini müziği söyleyen bir gruptu.

Herkes bunun harika bir fikir olduğunu söyledi. Ayrıca koroya katılacak isimlerin seçiminde babam çok yardımcı oldu.’ dedi Harry memnuniyetle.

Çiftin yakın arkadaşlarından Serena Williams, bu fikre bayıldığını söylüyor. Meghan’ın kendi kültürünü düğüne bu şekilde dahil etmesi cesur bir hareketti. Çok güzeldi. Denemediği halde bazı duvarları da yıktı.’

3. Bu evlilikle birlikte kraliyet ailesine bakış açısının değişeceğinin altı çizilmişti ve belgeselde de bu vurguyu görüyoruz.

Çift için Archewell Vakfı’nın yönetici direktörü James Holt, “Kraliyet ailesinin hikayesi bir roman olsaydı, Meghan kesinlikle kitapta olurdu” dedi. diyor. ‘Ailenin yeni nesle ve modern sisteme hitap edecek bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. Muhtemelen o kıvılcımı Meghan yaktı.’

4. Ünlü çift, düğünün ardından hatırlarsınız Kensington Sarayı’nın arazisindeki Nottingham Malikanesi’ne yerleşmişti.

İnsanlar bir sarayda yaşadığımızı düşündüler. Doğruydu, sarayın sonundaydık ama bir kulübede yaşıyorduk.’ Harry konağı anlatıyor. Meghan da benzer bir yorumda bulunuyor: “Kimsenin içten dışa inanmayacağı bir dönemden geçtik.” Hatta Oprah Winfrey çifti bir gün ziyarete geldiğinde ‘Yaşam alanınızın böyle olduğuna kimse inanmaz!’ şaka yaptı. Anlaşılan saray denilince akla gelen yer burası değil…

5. Meghan, Kraliçe II. Elizabeth. Elizabeth ile ilk resmi seyahatlerinde harika zaman geçirdiklerini söylüyor.

www.youtube.com

Ona bir kraliçe olarak değil, karımın büyükannesi olarak baktım; Tabii ki toplumda uyulması gereken kurallara ve yapılmaması gerekenlere dikkat ederek.’ diyor Meghan. Arabaya bindiğimizde kendi battaniyesini aldı ve dizlerimin üzerine örttü. Bunu yaptığında bir kraliçe gibi değil de bir büyükanne gibi davrandığı için ona minnettar olduğumu hatırlıyorum. O zamanlar bir aile olduğumuzu hissettim.’

Çiftin nişanı, 72 kişinin hayatını kaybettiği Grenfell Yangını’nın birinci yıl dönümüne denk geldi. Londra’daki bu dairede çoğunlukla göçmenler yaşıyordu.

twitter.com

Felaketten sonra Meghan dışarı çıktı ve toplulukları için yemek pişiren göçmen bayanlarla yakınlaştı. ‘8-9 ay aralıksız bu kadınları ziyarete gittim. Onları gerçekten sevdim.’ Meghan, mutfak için yeterli parası olmayan bu hanımları bir yemek kitabı yayınlamaya da yönlendirdi. Kitabın çıktığı gün yaptığı konuşma, soylu olduktan sonraki ilk resmi konuşması olarak kayıtlara geçti.

6. Harry ve Meghan, Avustralya’ya ilk resmi seyahatlerini Ekim 2018’de yaptılar, ancak programları yoğundu.

Artı, Meghan hamileydi! “O yolculuğu tamamlayabildiğimize hâlâ inanamıyorum.” diyor Harry. Seyahatleri sırasında Meghan’ın göbeği görünmeye başlamıştı, bu yüzden hamileliğini açıklamak zorunda kaldılar. İngiltere’ye döndüklerinde artık iyi biliniyorlardı.

Ne yazık ki, bu popülerlik iyi karşılanmadı. Meghan’ın asalet konusunda doğuştan gelenlerden daha iyi bir iş çıkarması dikkat çekiciydi…

“Aileden evlenen birinin pekiştirme rolü oynaması gerekirken tüm dikkati çekmesi ve üstelik diğerlerinden daha uygun bir iş yapması insanları kızdırdı.” diyor Harry. ‘Hayır kurumlarının başarılı olacağına ve fotoğrafları gazete manşetlerinde olduğu sürece ünlerinin devam edeceğine inandıkları için dengelerin bozulması şaşırtıcı değil.’

7. Sabah Kraliçe Elizabeth ve diğer saygın soyluların katıldığı bir resepsiyonun ardından manşetlerde bu isimler yerine Meghan’ın fotoğrafı yer aldı.

Meghan rahatsızlığını kocasıyla paylaştığında Harry, annesi Prenses Diana’nın da aynı dertten muzdarip olduğunu söyledi. Aslında Diana, 1995’teki bir röportajda, doğal kökenli olanlardan daha fazla tanınmanın çok sorunlu olduğundan bahsetmişti.

Bu noktadan sonra Meghan’ın her hareketi eleştirilmeye başlandı; Avokado yemekten şişkin karnını tutmaya kadar her şey!

Kız arkadaşı Kate Middleton’ı eskiden övdüğü şeylere benzeterek Meghan’ın eylemlerini kınadılar. “Aynı meyveyi yemiş, tek omuzlu bir elbise gibi, tam olarak bu… Bunun ne kadar saçma olduğunu göremiyorsan, yapabileceğim hiçbir şey yok.” Harry bunun hakkında diyor. Ayrıca Meghan, medyada ‘canavar’ veya ‘sert düşes’ gibi lakaplarla anılmaya başlandı…

Harry’ye göre, medya telaşı tamamen Meghan’ın bir melez olmasıyla ilgiliydi. “Irkçılık sadece ayrımcı sıfatlar kullanmak değildir.”

Meghan’ı uyuşturucu ticareti veya terörizmle ilişkilendiren haberlerin kaynağı, hanımın melez olmasıydı. Hatta Grenfell faciasının kurbanlarıyla çekilmiş fotoğraflarını göstererek IŞİD’le bağlantılı olduğu bile iddia edildi! Belgeselde Meghan, insanların bu makaleleri pek umursamadığını düşündüğünü söylüyor. ‘Bir gün Liverpool’da yürürken bir grup kadınla karşılaştık ve içlerinden biri bana ‘Babana böyle davranmamalısın!’ dedi. söz konusu. İşte o zaman insanların okuduklarına inandıklarını anladım.’

8. Prens Harry, karısının basınla olan sorunlarının annesininkine benzediğini düşünüyor.

“Annem ziyaretler arasında arabada gözyaşlarına boğulurdu ve babam ona ‘Neredeyse geldik’ derdi. Saniyeler sonra kendine geldi, makyajını düzeltti ve gülümseyerek kameraların karşısına çıktı.’ Meghan’ın ‘Suits’ dizisinden bir arkadaşı, basının taciz edici yaklaşımı nedeniyle kadının boğulduğunu söylüyor.

Sonunda Meghan intiharı düşünmeye bile başladı. “Burada olmasaydım her şey bitecekmiş gibi hissettim…”

www.youtube.com

Meghan’ın annesi Doria Ragland, bir annenin bu sözleri duymasının ne kadar acı verici olduğundan bahsediyor. Akbabalar kızımın ruhunu kemiriyordu. Zor olduğunu biliyordum ama ona ölmeyi diletme biçimleri benim için yıkıcıydı.’ Harry de karısını koruyamadığı için oldukça üzgündü.

“Eşimin intihara meyilli düşünceleriyle bir koca olarak değil, ‘Prens Harry’ olarak baş etmeye çalıştım ve bunun için kendimden utanıyorum.”

www.flickr.com

İnsanların ne düşüneceği konusunda endişelenmek benim işimdi ve Meghan’ı bu işe sürükleyen de buydu. Geriye dönüp baktığımda bunun için kendimden nefret ediyorum. Ona daha fazla takviye vermeliydim.’ Ayrıca o dönemde Meghan tedavi olmak istediğini ifade etse de kraliyet ailesi buna bile izin vermemişti.

Harry diğer aile üyelerine, “Biz de aynı şeyi yaşadık, o bunu bir şekilde atlatacak” dedi. Bu tür açıklamalarda bulunduğunu belirtiyor.

‘Onlar bu tedaviyi kabul ettiler diye böyle devam etmesine izin mi vereceğiz? Sanırım buna bir son vermenin zamanı geldi…”

9. Kraliyet ailesi üyelerinin kişisel iletişim ekipleri; bir aile üyesi hakkındaki olumsuz haberleri bastırmak için başka bir aile üyesi hakkında başka bir hikaye uydururlar.

Harry’nin söylediğine göre ağabeyi ve o, takımlarının bu geleneği sürdürmesine izin vermeyeceklerini kendi aralarında konuşmuşlar. Ne yazık ki Prens Harry, Kate ve William hakkındaki haberleri başlatmak için Meghan ve Harry hakkında yazılan hikayeleri görünce şok olduğunu söylüyor. ‘Kalbimi kıran şey, söz verdiğimiz halde bunun olmasına izin vermesiydi. Basın tarafından ezilmeyi tercih ederim.’

10. “Arkadaşlarıma fotoğraf bile gönderemedim.” diyor Meghan. “Sürekli küçülen bir balonun içinde gibiydik.”

Medyanın Meghan üzerindeki baskısını hafifletmek için yakın arkadaşları bir dergiye röportaj vermeyi önerdi. Arkadaşlarından biri olan Abigail, “Meghan’ı halka açık bir figür olarak değil, bağımsız bir birey olarak göstermek istedik” dedi. diyor.

Aynı arkadaşlar Meghan için bir doğum günü öncesi partisi vermek istediler ama bu parti çok değerli olduğu için tepki aldı.

‘Özgür, güçlü ve bağımsız bu kadınlar, vergi mükelleflerinin birikimlerini değil, kendi birikimlerini kullanarak sevdikleri biri için bir parti düzenlediler. Neden bu kadar güzel bir şeyi lekelemek isteyesin ki?’

11. Doğumdan birkaç saat sonra St. Mary’s Hastanesi’nin merdivenlerinde bebekle poz vermek aile geleneğiydi.

Yaşı ve sezaryen olasılığı nedeniyle kendi güvendiği doktorunu tercih eden Meghan için bu aynı zamanda zorlu bir engeldi. Doktor başka bir hastanede olduğu için çekim yapmak zordu.

Çift sonunda Meghan iyileştikten sonra klasiği çekmek yerine bebeklerini göstermeye karar verdi.

Basın tarafından yeniden taşlanan karı koca şimdi bencillikle suçlanıyordu. “Çocuğumuza gümüş bir tabakta hizmet etmek istemediğimiz için aldığımız hakaretler inanılmazdı, özellikle de Meghan’ınki.” Üstelik bebekle ilgili sosyal medya paylaşımları da çok acımasızdı. ‘Soylu bebek hastaneden çıkarken’ bir çiftin arasında yürüyen bir şempanzenin fotoğrafı. yazmak ve paylaşmak gibi…

12. Ekim 2019’da çift, oğulları Archie ile ilk resmi Afrika gezisini yaptı.

Gezi sırasında sarayın yasakladığı bir belgeselin çekilmesi konusunda da anlaşırlar. Muhabir Tom Bradby, Meghan’a kraliyet ailesine katıldıktan sonra fiziksel ve zihinsel sağlığının nasıl olduğunu sordu. “Daha kırılgansın, özellikle de hamileysen. Evliliğe yeni alışırken anne olmayı öğrenmek zor. İyi olup olmadığımı sormana sevindim çünkü pek çok insan bunu umursamıyor. Ama kameraların arkasında olanlar gerçek ve zorlu.’

Meghan’ın açıklamaları sosyal medyada bomba gibi düştü ve dünyanın dört bir yanından destek topladı.

“Annem dışında kraliyet ailesinden hiç kimse kendileri hakkında bu kadar açık konuşmamıştı.” diyor Harry. ‘Kurumun bakış açısına göre bunlar içinde bulunduğumuz sisteme ve ortama tamamen zıt davranışlardı.’ Ne yazık ki kamuoyunun olumlu görüşüne rağmen gazete manşetleri acı oldu. ‘En yakınlarımızdan takviye beklerken engel oldular.’ çift ​​diyor. Ayrıca Meghan, “Kurtların önüne atılmadım, kelimenin tam anlamıyla onlar tarafından yenildim” diye ekliyor.

13. Meghan’ın belgeselde üzülerek ifşa ettiği gibi, babasıyla ilişkisi de kötüleşmişti.

‘Röportajlar yapıyor ve benim hakkımda konuşuyordu. Benim için gerçekten acı vericiydi. Bir süre sonra kraliyet ailesini eleştirmeye başladı ve bu aile için gerçekten utanç vericiydi. Doğal olarak, benden bunu çözmemi bekliyorlardı.’

“Ne yapabileceğim konusunda Kraliçe Elizabeth’e danıştım ve onun tavsiyesi üzerine babama bir mektup yazdım.”

Mektubu kontrol altına alma çabalarına rağmen, kısa süre sonra Daily Mail’de bir kopyası yayınlandı. Korkunç bir şeydi. Mektubumla kişiliğime ve babamla olan ilişkime tamamen yanlış bir çerçeve çiziyorlardı.’ Çift, bu olaydan sonra Daily Mail’e dava açtı.

Kişisel avukatları Jenny Afia’ya göre çift günah keçisi olarak kullanılıyordu.

“Konut sakinlerinin gündeme uyması için Meghan ve Harry hakkında olumsuz yorumlar yaptığını gördüm.” Dava süreci, her şeyin çökmeye başlamasını tetikledi. Yıllarca süren davalarda Daily Mail, Meghan’ın e-postalarının ve telefon görüşmelerinin parçalarını çarpıtıyor ve çarpıtıyor.

Dava Meghan ve Harry’nin lehine sonuçlansa da basının hakaretleri bitmedi.

“Basın asla karar vermez.” diyor Harry. “Annemin eskiden dediği gibi, gazetelerde senin hakkında atıp tutuyorlarsa, muhtemelen yanlış bir şey yapıyorsun.” Çifti üzen bir diğer şey ise Daily Mail’in tanıklarından birinin Prens William’ın bir çalışanı olduğunu öğrenmeleriydi.

14. Kasım 2019’da çift, tatillerini Kanada’da geçirmeye karar vererek bir kez daha geleneği bozdu.

‘Çok huzurluydu. Kelimenin tam anlamıyla nefes alıyorduk.’ Bu arada kraliyet ailesi konusunda ne yapacaklarını düşünme fırsatı da buldular. ‘Bir şeylerin değişmesi gerekiyordu. Onlarla kendi fiziksel ve ruhsal sağlığımızı koruyacak şekilde bir ilişki kurmamız gerekiyordu.’

15. Çift, Haziran 2020’de Kanada’ya taşınmaya ve kraliçeyi uzaktan desteklemeye karar verdi.

Ayrıca basına ‘Kamu fonlarını kullandığınız sürece özel hayatınıza istediğimiz gibi müdahale edebiliriz.’ Aralarındaki tartışmayı yıkmak için kazandıkları paralarla hayatlarına devam edeceklerini sözlerine eklediler. Harry, unvanlarını çöpe atmaya bile istekli olduklarını babasına söylemişti. Hatta kraliçe ile görüşmek istedi ancak bu görüşmeye izin verilmediği kendisine bildirildi. “Aslında yaptıkları, bir torunun büyükannesini görmesini engellemekti.” diyor Meghan.

Ne yazık ki çiftin bu planı kısa sürede basına sızdı ve haber yayıldı. Prens Charles’ın bilgiyi sızdırmış olması mümkündü.

‘Bütün hayatımız ortadaydı. Her şey açığa çıkıyordu.’ Harry ve Meghan bu noktadan sonra kraliyet ailesindeki yerlerinden vazgeçmeleri gerektiğini anladılar. Ayrıca Harry’nin çok rahatsız olduğu bu haberlerde Kraliçe’nin adı sık sık geçiyordu. ‘Ona saygım sonsuz, asla böyle olmamalıydı.’

16. Aile, Harry ile görüşmeyi ancak Meghan Kanada’ya döndüğünde kabul etti.

‘Hayatınızın konuşma konusu olduğu bir konuyu tartışmak için bir toplantı yapıldığını hayal edin. Bir anne ve eş olarak oraya davet bile edilmediniz.’ diyor Meghan. Harry ise korkunç karşılaşmayı şöyle anlatıyor; “Kardeşim bana bağırıyordu, babam saçma sapan şeyler söylüyordu ve büyükannem sessizce oturuyor ve hepsini yalıyordu.”

17. Bu tartışmanın en kötü sonucu, Prens Harry ile Prens William arasındaki ilişkinin bozulması oldu.

‘Artık kurumun yanındaydı. şunu anlayabiliyorum; Ne de olsa bu kurum ona miras kalan bir şey. William bu sorumluluğu her zaman taşımış ve kurumun devamlılığını önemsemiştir.’ Bu olayın ertesi günü gelen haber de şok ediciydi. William’ın Harry ve Meghan’a zorbalık yaparak aileden uzaklaşmalarına neden olduğu bildirildi. Son darbeden sonra çift, Kraliyet’e olan sorumluluklarından vazgeçmek için kesin bir karar verdi.

18. Çiftin kraliyet ailesinden ayrılmasından tabii ki Meghan sorumlu tutuldu.

‘Bu kararı vermeme rağmen cinsiyetçi bir yaklaşımları vardı.’ diyor Harry. Meghan, telif hakkını bırakma fikrini bir kez bile gündeme getirmedi. Bunun gerçek olduğunu kendi kendime anladım.’ Milyonlarca insan Meghan’a karşı nefret ve hatta ölüm tehditlerini paylaşmaya devam etti. Bu paylaşımları yapan hesaplardan biri Meghan’ın üvey kız kardeşine aitti!

19. Mart 2020’de çift, kraliyet görevlerinin son haftası için İngiltere’ye döndü.

Bu hafta hüzünlü olduğu kadar keyifli de geçti. Halkın düşüncesinden rahatsız olan Harry ve Meghan, iyimser ve hoşgörülü bir durumla karşı karşıya kaldıkları için rahatladıklarını söylüyorlar. Ayrıca Meghan ilk seferde yapamadığı için bu hafta rengarenk giyindi!

20. Ayrıldıktan sonra çift, özellikle Meghan olmak üzere güvenlikleri konusunda endişelenmeye başladı.

Harry sorun olmayacağını düşündü, ama paketler üzerlerinde isimleriyle gönderildiğinde bir şeyler oluyordu. Ayrıca herkesin tam olarak nerede olduğunu bilmesi endişelerini artırıyordu. Her baba ve kocanın yapacağını yaptım. Ailemi aldım ve ayrıldım.’

21. Film yapımcısı Tyler Perry, 2018’den beri çiftin zor zamanlarını yaşıyor ve onlara kendi evini açtı.

www.flickr.com

“Bazen olanlar hakkında çok az şey bilen birine açılmak daha kolaydır.” diyor Meghan. Perry onlara Los Angeles’taki evini vermişti ve çift sonunda birbirlerine sadık olduklarını hissettiler. Ne yazık ki, Archie’nin ilk doğum gününden hemen sonra orada oldukları ortaya çıktı. “Evimde hiç bu kadar kalabalık olduğunu hatırlamıyorum. Her yerde dronlar vardı ve insanlar mülküme izinsiz giriyordu.’ diyor Perry.

22. Meghan, tam yeni bir eve taşınırken, yaşananların stresinden dolayı düşük yaptı.

“Kesin olarak bilemeyiz ama bebeğin kaç haftalık olduğu ve tüm bu gerginlik ve uykusuzluk göz önüne alındığında, sebebin bu olduğunu düşünmemek zor.” Çift daha sonra bunu bildirdi.

23. 14 Şubat 2021’de Meghan tekrar hamile olduğunu açıkladı.

Bu, Prenses Diana’nın Harry’ye hamile olduğunu açıkladığı gündü! Harry şaşkınlıkla bunun tamamen bir tesadüf olduğunu söylüyor. Çift, tatlı kızları Lilibet Diana’nın doğumunu huzur ve mutlulukla kutladı. Tyler Perry ayrıca bebeklerinin vaftiz babası oldu.

24. Oprah Winfrey, Meghan ve Harry’yi televizyon programına davet etti, muhtemelen röportajı hatırlarsınız.

Programda Meghan, zihinsel sorunlarından ve kraliyet ailesinin bir üyesi olarak çalışırken maruz kaldığı ırkçılıktan bahsetti. ‘Nasıl korkunç bir depresyona girdiğim, ırkçılıkla ilgili açıklamalarımın gölgesinde kaldı.’ Röportajın ardından Beyonce, Meghan’a bir destek mesajı gönderdi ve Prens William, Harry’ye içeriği açıklanmayan duygusal bir mesaj iletti.

25. 9 Nisan 2021’de Harry’nin büyükbabası Prens Philip vefat etti. “Dedem görev adamı, onurlu ve güler yüzlüydü.”

Harry ayrıldıktan sonra İngiltere’ye ilk kez dönüyordu ve ayrılmadan önce babası ve erkek kardeşiyle sıkıntılı konuşmalar yapmıştı. ‘Bu saatten sonra samimi bir özür duymayacağımızı kabul etmiştim. Ben ve karım artık hayatlarımıza devam ediyoruz ve geleceğimize odaklanıyoruz.’

26. Prens Harry, kraliyet için çalışmayı özlediğini ancak istifa etmek zorunda olduklarını söylüyor.

Harry olanlardan dolayı hala kızgın olsa da, onu geçmişte bırakmış gibi görünüyor. İşte Meghan’ın son sözleri: “Sonunda olmamız gereken yerdeyiz. Modern masalımız gerçek olmuştu; bizimki kaderinde birlikte olmak olan bir erkek ve bir kadının aşk hikayesiydi.’

Bu asil çiftin yaşadıkları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım! ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Eyüp eskort kızlar
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler